Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Slavia? Naprostá ztráta pokory, Plzeň má titul zaslouženě, tvrdí Csaplár

Fotbalová Plzeň si užívá mistrovské oslavy, když titul vyfoukla favorizované Slavii. Důvody, proč nakonec sešívaní brali jen druhé místo a na trůn vystoupala družina kouče Michala Bílka, řeší další díl pořadu Přímák na Sport.cz. Jeho hostem byl expert Josef Csaplár. „Faktor číslo jedna je Adolf Šádek, faktor číslo dva pak Michal Bílek," naznačil odborník. Dalšími tématy byly slávistická sezona bez trofeje, angažmá Pavla Vrby v Baníku Ostrava i ohlášený konec kariéry sparťana Bořka Dočkala.

Fotbalový pořad Sport.cz PŘÍMÁK, jehož hostem byl kouč Josef CsaplárVideo: Sport.cz

 
Článek

Hlavní pozornost se v Přímáku na Sport.cz pochopitelně věnovala rozluštění titulové tajenky. Všem to nakonec nandala Plzeň, která řeší svou budoucnost a náramně by se jí hodil vstup investora, který by naplnil klubovou kasu. Jen druhé místo musí překousnout ve Slavii, která končí sezonu bez trofeje. „To je neúspěch," měl jasno Csaplár a naznačil, že ani v Edenu to nemusí být ohledně finanční situace klubu zrovna velká hitparáda. „Nejsem si až tak jistý ekonomickou silou, slyšel jsem spoustu různých věcí," naznačil expert.

Okomentoval rovněž přestupovou strategii, kterou klub z Edenu vyznává. Zvolil k tomu poměrně zajímavý příměr. „Octavia je skvělé auto, ale z dvaceti octavií prostě ferrari neuděláte," konstatoval fotbalový odborník, kterého stejně jako fanoušky zaujalo, jak rychle našel nové angažmá po konci ve Spartě kouč Pavel Vrba. Je prý otázkou, jaké bude mít v novém působišti pravomoci.

Od šéfa klubu Šádka dostal na náměstí novou nabídku. Jean-David Beauguel se ale přemluvit nenechalVideo: Sport.cz

Csaplár v jednom z minulých dílů Přímáku na Sport.cz řekl, že v roli kouče by měl zájem o služby záložníka Bořka Dočkala. Jenže ten před pár dny zaskočil experty i fanoušky rozhodnutím ukončit kariéru. „Překvapilo mě to. Pro mě je to brzy. Třiatřicet let není žádný věk. Doufám Bořku, že ti to bude chybět," konstatoval Csaplár a nepřímo vyzval Dočkala, aby třeba své rozhodnutí ještě korigoval.

Dočkala bych chtěl mít v týmu, říká trenér Josef Csaplár.Video: Sport.cz

Řeč v Přímáku na Sport.cz přišla i na systém, jakým se nejvyšší soutěž hraje. „Nejsem fanoušek nadstavby, nejsem ale ani fanoušek toho, že fotbalisté odehrají třicet utkání za rok," uvedl Csaplár. Problém vidí úplně jinde. „Je chyba, že Česká republika má 32 profesionálních klubů. To je jako žert, vždyť polovina klubů nebo možná dvě třetiny, v první lize přežívá."

Reklama