Hlavní obsah

Ideální kouč pro reprezentaci? Jednoznačně Ivan Hašek, míní Šmicer. U týmu by rád viděl i Nedvěda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledá se trenér. Na volné místo u české fotbalové reprezentace po Jaroslavu Šilhavém, který po postupu na EURO v Německu rezignoval, se nabízí několik kandidátů. Bývalý skvělý záložník Vladimír Šmicer se netají tím, komu by důvěřoval nejvíce. „Ivanu Haškovi. Pro mě je to jasné jako facka,“ vyprávěl v podcastu Šmíca z voleje na webu Sport.cz.

Šmíca z voleje: Ideální kouč pro reprezentaci? Jednoznačně Ivan Hašek, míní ŠmicerVideo: Sport.cz

 
Článek

Proč by měl být právě Hašek ideální volbou? „Je zkušený, umí komunikovat s hráči, i s lidmi obecně. Měl by respekt, zná všechny agenty. Ví, jak s nimi jednat,“ vyjmenovával vicemistr Evropy z roku 1996 přednosti svého vysněného kandidáta. „Vidím ho jako komplexní balíček. Nevím, kde je problém,“ dodal Šmicer.

Realizační tým, který se bude tvořit od píky, bude ale ještě nutné i doplnit. I k tomu zaujal bývalý záložník Liverpoolu jasný postoj. „K Haškovi bych dal Martina Svědíka jako jeho pravou ruku. Je mladší, progresivní, emotivní. V kabině potřebujete někoho, kdo tam umí dát právě emoce. Tihle dva by mi tam sedli,“ pokračoval.

Variantu v podobě zahraničního trenéra, kterou předseda FAČR Petr Fousek označil za nepravděpodobnou, Šmicer nepřipouští. „Záleželo by, kdo je k dispozici a za jaké peníze. Právě finance bych viděl jako velké proti. Kdybychom chtěli zkušeného kouče, který má jméno, určitě by to nebylo zadarmo,“ uvědomuje si.

S nikým jsem nejednal, ale trenér nároďáku je pozice, kterou asi nikdo neodmítne, říká Ivan Hašek. Video: Sport.cz

Kromě toho by Šmicer u národního týmu rád viděl i jedno opravdu velké jméno. Například Pavla Nedvěda, jednoho z nejlepších českých fotbalistů historie a vítěze Zlatého míče z roku 2003. „Vzniká prostor se s ním dohodnout. Bylo by ideální, aby někdo jako on nebo Petr Čech jel na EURO v pozici ambasadora. Zastupoval by naši výpravu, byl by její tváří. To by se mi líbilo,“ zasnil se Šmicer.

V podcastu Šmíca z voleje se společně s redaktorem webu Sport.cz Robertem Neumannem věnovali i trojici provinilců, kteří předčasně opustili poslední reprezentační sraz kvůli nočnímu výletu do olomouckého klubu Belmondo. Řeč přišla i na úskalí stále ještě poměrně nového, čtyřiadvacetičlenného formátu evropského šampionátu, a řadu dalších témat, jako například sobotní los základních skupin. „Přál bych si Albánii, abychom jí to vrátili za kvalifikaci. Naopak skupina, v níž bychom byli s Francií, Dánskem a Itálií by byla hodně nepříjemná,“ tuší Šmicer.

Dva ostřílení fotbalisti, Vladimír Šmicer a Robert Neumann, rozebírají aktuální fotbalové dění.

Pusťte si Šmícu z voleje třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Kdo by měl být podle vás nový trenér fotbalové reprezentace?
Martin Svědík
44,9 %
Vítězslav Lavička
8,8 %
Ivan Hašek
26,8 %
Jindřich Trpišovský
7,7 %
Cizinec
3,1 %
Někdo jiný
8,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 35286 čtenářů.

Reklama