Hlavní obsah

Ve sto padesáti se otočit na hlavu? Maminkám říkáme, že děláme bezpečný sport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolos vážící přes šest metráků se řítí korytem rychlostí, za níž by už na českých dálnicích padaly vysoké pokuty. A jedním chybným pohybem rukou může Dominik Dvořák otočit na hlavu sebe i tři nic netušící parťáky. „Ale maminkám říkáme, že děláme bezpečný sport,“ vypráví s úsměvem reprezentační pilot bobů v podcastu Mixzóna.

Foto: Sport.cz

Hostem podcastu Mixzóna byl pilot českého dvoj- a čtyřbobu Dominik Dvořák.

Článek

„Někteří lidi nevěří, že český bob zvítězí,“ zní motto na Dvořákově instagramovém účtu. Někomu může snaha borců ze země, kde není žádné bobové koryto, připadat podobně bláhová jako u jamajských reprezentantů v kultovních Kokosech na sněhu.

Jenže Dvořák už má dvě olympiády za sebou, jak prozrazují i tradiční tetování bobistů na zádech, na třetí se chystá. V minulé sezoně ovlivněné covidovými restrikcemi zazářil celkovým třetím místem ve Světovém poháru.

V Mixzóně ale přináší pohled za kulisy bobového sportu. Jak se stalo, že ve čtyřbobu dojel do cíle úplně sám? Co dělal, když se mu za jízdy utrhlo řízení? Proč podle něj zatím mezi českými bobisty není žádná žena? A jaký význam má peprný pokřik před startem každé jízdy?

Reklama

Související témata: