Hlavní obsah

O probuzeném Radilovi, spících Vítkovicích a kuriózním závěru v Olomouci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga má za sebou první čtvrtinu. Zatímco Pardubice a nečekaně i Litvínov se vyhřívají na špici tabulky, ambiciózní Vítkovice jsou předposlední. „Už je to na zvážení co s tím. Vítkovice chtěly být úplně někde jinde,“ říkají v podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral. Rozebírají také skvělou produktivitu Lukáše Radila, podivný závěr nedělního duelu v Olomouci nebo dění v Lize mistrů a NHL.

Hokejový podcast Za mantinelem o probuzeném Radilovi, spících Vítkovicích a kuriózním závěru v OlomouciVideo: Sport.cz

 
Článek

Pardubický útočník Lukáš Radil letos září. Ve třinácti zápasech zapsal už jedenáct gólů a osm asistencí. „Tímhle tempem by se na konci základní části dostal na 76 bodů,“ kalkuloval redaktor Vybíral. „To se samozřejmě vydržet nedá. Ale ofenzivní síla Pardubic nahrává tomu, že bude pokračovat v solidní produkci,“ reagoval Kézr.

Dynamo totiž vévodí extraligové tabulce, zatím pokaždé bodovalo. A velkou zásluhu má na tom právě Radil. „To, čemu byl loni po návratu z KHL maličko dlužen, letos prodává naplno. Je produktivní, viditelný, jasný rozdílový hráč Pardubic,“ mínil šéfredaktor webu Sport.cz.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice - Pardubice 0:1 (14. Radil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V minulé sezoně nasbíral v základní části solidních 40 bodů, ovšem v play off zůstal za očekáváním jen se čtyřmi body. Teď ale ve druhé formaci se Zohornou a Kousalem válí. „Všichni očekávali koncert od Lukáše Sedláka, ale přichází od Radila,“ poznamenal Vybíral.

Naopak v týmu druhého loňského semifinalisty, tedy Vítkovic, moc do zpěvu není. Ridera se krčí až na 13. pozici. „Je tam hrozně moc inkasovaných gólů. Druhá nejhorší obrana v extralize se 44 brankami,“ podotkl Kézr.

„Gólman Matěj Machovský neprožívá ideální start do sezony. Dostává se zpátky do formy, ale když v neděli v Hradci jeho spoluhráči nedali ani gól…,“ líčil Vybíral. „To se brankář může přetrhnout,“ doplnil ho kolega.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hromadná bitka po utkání Olomouce s Litvínovem.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zajímavá byla také dohra utkání mezi Olomoucí a Litvínovem. Po konci duelu, který domácí vyhráli 2:1, se na ledě strhla hromadná mela. „Gradovalo to celý zápas, celý duel byl nervózní. A byla znát frustrace Litvínova, který není zvyklý od prvního kola prohrávat,“ tvrdil Vybíral. „Bitky po konci zápasu nejsou ideální. Už nic neřeší,“ pokračoval.

A celá situace vyústila v kuriózní moment. „Všechno se uklidnilo a hráči si konečně chtěli začít podávat ruce,“ popisoval hokejový redaktor. Jenže na usmíření nakonec nedošlo. „Rozhodčí Šír s Pilným usoudili, že radši ne, radši toho necháme a jedeme domů,“ doplnil Kézr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.