Hlavní obsah

Atlanta pokračuje v domacím tažení

, 8. března 2006

Dlouhodobá část sezóny NHL již vstoupila do závěrečné čtvrtiny a některé týmy pochopily, že se jich boje o Stanley cup tentokrát týkat nebudou. Mnohé další ale doufají, že si přes své momentální postavení sezónu prodloužit dokáží. Najdeme mezi nimi i Atlantu, která se dnes utká s Rangers.

Článek

Atlanta odehraje dnes sice pátý zápas v osmi dnech, ale již ke třetímu utkání v řadě nastoupí na vlastním ledě. Tříbodová ztráta na osmé místo ve východní konferenci jí opět velí vyhrát. Minulé dva zápasy s týmy, které se již s vidinou play off loučí, rozhodla ve svůj prospěch mimo normální hrací dobu. V útoku chyběli v minulých zápasech Vigier a Štefan, ale celkově vzato je mužstvo bez zdravotních problémů. Brankář Lehtonen si během olympijské pauzy odpočinul a v pohodě zatím zvládá porci více než třiceti střel v každém utkání.

Rangers nechali po návratu z Turína odpočívat brankáře Lundqvista, který si přivezl zlatou medaili. V pondělí již chytal, ale jeho spoluhráči dokázali Carolinu pouze jednoznačně přestřílet. Mužstvo tak ve druhém zápase za sebou prohrálo, když opět nevyužilo žádnou přesilovou hru. Tento týden tým čekají i s dneškem tři náročná utkání. Odehraje je proti dvěma klubům, které se v danou chvíli přetahují o klíčovou osmou příčku. Do dnešního zápasu zřejmě opět nastoupí bez obránce Malíka a útočníka Průchy.

Bookmakeři BetAndWin vidí duel jako zcela vyrovnaný. Na domácí Atlantu i hostující Rangers vypsali kurs 2,35. Vzájemné zápasy těchto soupeřů na ledě dnešních domácích většinou končily výhrou hostů. Rangers také v probíhající sezóně ještě Atlantě nepřepustili ve dvou minulých zápasech žádný bod, to ale nebyl ještě neměl soupeř v brance Lehtonena. A např. v sezóně 2002-03 Atlanta soupeře čtyřikrát porazila.

Reklama