Hlavní obsah

Češi dnes o finále Grand Prix s Íránem!

Čeští futsalité si to dnes pozdě večer rozdají na prestižním brazilském turnaji Grand Prix o finále s týmem Íránu. V dramatickém čvrtfinále vyřadili svěřenci trenéra Tomáše Neumanna Paraguay až po penaltovém rozstřelu.

Článek

Češi se s Paraguayí potkali na turnaji Grand Prix opět po roce a stejně jako loni, kdy zápas skončil smírně 2:2, se hrál od začátku vyrovnaný futsal. Jihoameričané se ujali vedení v sedmé minutě a byli v té chvíli psychicky nahoře. Ve druhém poločase vpřevzali iniciativu hlavně Češi, ale paraguayský tým v několika momentech podržel skvěle chytající Marinho. Paraguay se však vymanila ze sevření občasnými brejky a po jednom z nich se dostala ve 29. minutě do vedení 2:0.

Čeští hráči však nesklopili hlavu dolů a za pět minut snížili zásluhou Beleje. Trenér Tomáš Neumann v závěru utkání odvolal brankáře a Češi 34 vteřin před koncem řádné hrací doby dokázali díky druhé brance Beleje vyrovnat na 2:2. Utkání se tak dostalo do desetiminutového prodloužení, v němž se český výběr dostal díky pohotové střele Kroulíka do vedení. Češi pak dlouho bránili svůj náskok a zdálo se, že o své vedení již nepřijdou. Čtyři vteřiny před vypršením prodloužení však zůstal nepokrytý Herrera, jehož branka nasměrovala dramatický duel k penaltovému rozuzlení.

Tam prokázali pevnější nervy Češi, kteří se nemýlili ani jednou, kdežto střelci Paraguye selhali hned dvakrát. V dnešním semifinále budou Češi v roli outsidera, favority zápasu jsou podle bookmakerů Tipsportu Íránci (1,50 – 1,22 – 5,80 – 2,25 – 3,43). Češi se s nimi rovněž potkali v Brazílii již před rokem a prohráli 2:3.

Reklama