Hlavní obsah

Cleveland čeká první ze dvou zápasů s Detroitem

Eurotip.cz

Dvojzápas nejlepších týmů Centrální divize uvidí dnes a zítra diváci v Detroitu a Clevelandu. Dnes budou chtít Pistons ukázat Kavalírům, kdo na Východě kraluje, před svým publikem.

Článek

Detroit se rychle otřepal ze tří porážek v pěti zápasech a nyní už zase vládne NBA. Po prohře s Miami 98:100, ve které hráči nezvládli závěr utkání, zvítězili ve čtyřech zápasech za sebou. Hlavní příčinou úspěchu Detroitu během této série byla jejich pověstná defenziva; ani jednou soupeřům nedovolili dát 90 bodů.

Dva zápasy po sobě proti nejlepšímu týmu NBA určitě není nic, co by si nyní Cleveland přál. V první polovině února střídali Kavalíři výhry s prohrami, pak přišly tři vítězné zápasy a po nich další dvě prohry. Týmu se nedaří nastartovat vítěznou šňůru; v listopadu, prosinci i lednu přitom pokaždé zvládli vyhrát alespoň šest zápasů za sebou. Vedle stabilně vynikajícího LeBrona Jamese se přitom v posledních zápasech probudil i litevský obr Ilgauskas, oba ale zůstávají příliš osamoceni a znovu se ukazuje, jak moc je pro tým důležitý Larry Hughes, který si bohužel pro Cleveland letos už možná nezahraje.

Přestože je Cleveland třetím nejlepším týmem Východní divize, na domácí palubovce je velkým favoritem Detroit. Bookmakeři na něj vypsali kurs 1.20 a handicap 9 bodů. Pokud najdete odvahu vsadit proti nejlepšímu týmu NBA, kurs na hosty je 4.70.

Reklama