Hlavní obsah

Fishovi se mimo Ameriku nedaří

Eurotip.cz

Prestižní turnaj série Masters v Madridu dnes pokračuje další várkou zápasů, mezi nimiž nechybí souboj Mardyho Fishe s Richardem Gasquetem. Ani jeden z hráčů už nemá moc velkou šanci probojovat se do Šanghaje, přesto by jistě rádi v končící sezoně ještě zabodovali.

Článek

V roli mírného favorita vstoupí do zápasu Gasquet, který je o deset příček v žebříčku výše než Fish a především svého soupeře letos už jednou porazil. V prvním a zároveň prozatím posledním vzájemném souboji letos na Wimbledonu Francouz zvítězil poměrně jasně po setech 6-3, 6-4 a 6-2.

Richard Gasquet však letos rozhodně neprožívá nejpovedenější rok, jelikož loni spolehlivě figuroval v elitní desítce a zároveň získával i turnajové tituly. V roce 2008 prozatím nedosáhl ani na jeden, i když několikrát nebyl trofeji moc daleko. Nejvíce se jí přiblížil ve Stuttgartu, kde prohrál až ve finále s Juan-Martinem Del Potrem. Před branami závěrečného hracího dne navíc skončil v Tokyu a Bukurešti.

Tyto výsledky jsou všechny z poměrně blízké minulosti a zdá se tak, že se Gasquetova forma opět zvedá. Prokázat to může nyní v Madridu, kde loni neuspěl, když stejně jako letos startoval jako nasazený, ale hned v prvním svém zápase podlehl krajanovi Mathieuemu.

Dnes mu může podobný průběh nastolit Mardy Fish, který letos prožívá průměrnou sezonu. V úvodu roku se blýskl finálovými účastmi v New Haven a především v Indian Wells. Semifinále si dále zahrál v Los Angeles a o kolo dříve skončil na dalších amerických podnicích v San Jose, Delray Beach, Houston a na US Open. Mimo svou rodnou zemi tak letos prozatím neuspěl ani jednou, což je opravdu zajímavý ukazatel. Papírově by tak měl zaváhat i v Madridu, to se ale prozatím nestalo, jelikož v prvním kole bez sebemenších problémů smetl Belgičana Darcise.

Myslíte si, že Gasquet potvrdí roli mírného favorita, pak si na Francouze vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.50. Jste-li naopak názoru, že Fish v Madridu postoupí nejméně do třetího kola, využijte kursu 2.40 právě na jeho vítězství.

Reklama