Hlavní obsah

Jablonec odstartuje Gambrinus ligu v Českých Budějovicích

Navázat na úspěšnou sezónu chtějí fotbalisté Jablonce i v novém ročníku Gambrinus ligy. Svěřenci trenéra Komňackého skončili pátí, v nedělním startu nové sezóny nejvyšší české soutěže se představí v Českých Budějovicích. Ty s minulým ročníkem příliš spokojené nejsou. Jihočeši totiž zabrali až po příchodu trenéra Tobiáše a vyškrábali se na desátou příčku.

Foto: David Veis, ČTK

Petr Benát (vlevo) a Tomáš Stráský z SK Dynamo se radují z remízy 2:2 v utkání 13. kola první fotbalové ligy proti Slavi.

Článek

Příprava Budějovicím příliš nevyšla, z pěti zápasů vyhrály jedinkrát nad Brnem. Jinak prohrály s Příbramí 1:3 a Lechem Poznaň 0:2. Nerozhodně skončila utkání s Pandurií a Jihlavou.

Jablonec byl úspěšnější. Z šesti utkání prohrál jedinkrát, v ligové generálce proti Brémám (2:5). Jinak rozstřílel celek z nižší soutěže Sedmihorky 9:0, porazil Bohemians Praha 2:1, rakouský Kapfenberg 5:0 a Osijek 2:1. Nerozhodně 1:1 skončil zápas proti NK Zadar.

V minulém ročníku vyhráli Jihočeši podzimní domácí vzájemný duel 2:1, po trefách Šímy a Sedláčka korigoval šest minut před koncem Michálek. Odvetu na severu Čech vyhrál Jablonec po gólech Pavlíka a Černého 2:0.

Na vítězství Českých Budějovic si můžete vsadit v kursu 2,15, na výhru Jablonce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,30. pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,90.

Reklama