Hlavní obsah

Američané startují cestu za obhajobou Zlatého poháru

Soupeřem na rozehrání na Zlatém poháru by pro americké fotbalisty měl být sobotní duel v Seattlu proti Grenadě. Hostitelé obhajují dva roky starý triumf na šampionátu zemí severní a střední Ameriky. Navázat by chtěli na nedávný Konfederační pohár, na němž překvapivě prohráli až ve finále s Brazílií 2:3. Přestože v poločase vedli o dva góly.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Fotbalista Jozy Altidore (vpravo) z týmu USA se raduje se spoluhráčem z gólu do sítě Španělska v semifinále Poháru FIFA.

Článek

Američané jsou nevyzpytatelným týmem, ale na svém kontinentě nemají příliš konkurence. Kádr je výrazně mladší než ten, který se představil v Jihoafrické republice na prestižním Poháru konfederace.

Domácí kouč Bob Bradley mohl zvýšit počet fotbalistů v kádru z 23 na 30 a doplnil tak účastníky Poháru konfederace Bennyho Feilhabera, Brada Guzana, Conora Caseyho, Jonathana Bornsteina, Jozyho Altidoreho, Ricarda Clarka a Sachu Kljestana.

Pozornost bude upřena na mladíka Freddyho Adua, dvacetiletý šikula by měl americký výběr táhnout. Po úspěchu Američanů v JAR bude domácí výběr pozorně sledován kluby (nejen) z celé Evropy.

Grenada je nejmenším národem, který se dokázal na regionální šampionát kvalifikovat. V žebříčku FIFA je za dalším účastníkem Zlatého poháru Salvadorem, v poslední přípravě remizovala s Antigua a Barbadosem. Zdravotní potíže má záložník Shalrie Joseph.

Na vítězství Američanů si můžete vsadit v kursu 1,12, na výhru Grenady vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 14. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 6,8.

Reklama