Hlavní obsah

Bílek chce útočit, přinesou tři forvardi kanonádu?

Zopakovat dvanáct let starou kanonádu chtějí v neděli čeští fotbalisté. Ti se na turnaji ve Spojených arabských emirátech utkají s domácí reprezentací a rádi by opět soupeři nastříleli šest gólů jako při minulém vzájemném měření na Poháru FIFA. Nový trenér Michal Bílek nasadí tři útočníky, kteří mají přísun gólů zařídit.

Foto: Jan Tauber

Tomáš Necid v Al Ajnu

Článek

Bílek nenapodobil své předchůdce, kteří se základní sestavou dělali tajnosti až do posledních okamžiků. Již den předem vypálil jména jedenácti fotbalistů, kteří budou v základu. Češi nastoupí hned se třemi hroty – Fillem, Hlouškem a Necidem.

V roce 1997 nasázel SAE hattrick Vladimír Šmicer, který je nyní opět s národním celkem. Již ale v nové roli manažera reprezentace. Před dvanácti lety slavil svůj jediný třígólový zápas v reprezentačním dresu.

Napodobit by jej chtěli jeho následovníci, trenér Bílek nejvíce sází na Tomáše Necida. Mladíček z CSKA Moskva je ve 20 letech nejmladším ve výpravě, přesto má na svém kontě nejvíce vstřelených gólů – 4.

U Tipsportu si můžete vsadit, který z českých útočníků dá gól. Na Martina Filla vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,7, na Adama Hlouška 3,2 a na Tomáše Necida 2,8.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.