Hlavní obsah

Bílek zahajuje svoji misi, do emirátů letí fotbalisté pro úspěch

Místo bojů o mistrovství světa budou čeští fotbalisté již hledat kádr pro kvalifikaci mistrovství Evropy 2012. Ta ale začíná až za dlouho, nový trenér reprezentace Michal Bílek má tak dostatek času omladit národní tým a najít sestavu, která se do Polska a Ukrajiny podívá.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek

Článek

První příležitost předvést se v nové roli má Bílek již o nadcházejícím víkendu, kdy se reprezentace zúčastní turnaje ve Spojených arabských emirátech. Právě proti domácímu výběru Češi turnaj zahájí, další zápas závisí na výsledku druhého duelu mezi Irákem a Ázerbájdžánem.

Dvě změny musel kouč udělat. Zraněné Maria Holka a Václava Svěrkoše nahradil Lukášem Magerou z Temešváru. Ve výběru je pětice fotbalistů s nulovou zkušeností ze seniorské reprezentace - jde o obránce Kušníra, záložníky Ličku, Holka a Švece a útočníka Blažka.

Necestuje zraněný Milan Baroš, volno dostaly další opory Tomáš Rosický a Petr Čech. Stejně tak Tomáš Hübschman. „Jedeme na náš první společný turnaj. Půjde o to, abychom na mezinárodním poli vyzkoušeli další adepty reprezentace, protože před nově budovaným národním mužstvem stojí jasný cíl - postup na mistrovství Evropy 2012,“ uvedl Bílek.

Na vítězství SAE si můžete vsadit v kursu 3,6, na výhru českých fotbalistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,9. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,25.

Reklama