Hlavní obsah

Carolina chce zaskočit dalšího favorita, Ďábel Brodeur míří za rekordem

Blízko dalšímu milníku je hvězda New Jersey Martin Brodeur. V pondělí veterán v brance Ďáblů vyrovnal rekord legendárního Terryho Sawchuka v počtu vychytaných nul, ve středu se může ziskem 104. čistého konta na první příčce osamostatnit. Musí ale vychytat hokejisty Caroliny, kteří naposledy dokázali vyhrát na hřišti šampióna z Pittsburghu.

Článek

New Jersey vyhrálo v Buffalu 3:0, Brodeur pochytal 22 střel. Na svém kontě už má rekord NHL v počtu výher (575). Devils jsou druzí ve Východní konferenci, pokud ale vyhrají oba zápasy, které mají na vedoucí Washington k dispozici, poskočí na první příčku.

Carolina je na Východě poslední s pouhými 19 body. V pondělí ale překvapivě vyhrála v Pittsburghu 3:2, góly stříleli Alberts, Jussi Jokinen a Ray Whitney. Sedmatřicetiletý veterán je s 20 body nejproduktivnějším hokejistou týmu a zároveň s osmi góly nejlepším střelcem.

Oba celky se utkaly v prvním kole posledního play-off, postupu se radovala Carolina. Hurikány překvapivě vyhrály rozhodující duel na ledě New Jersey 4:3. Sérii rozhodla trefa Erica Staala 32 sekund před koncem.

Na vítězství New Jersey si můžete vsadit v kursu 1,69, na výhru Caroliny vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,76. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,95.

Reklama