Hlavní obsah

Čtvrtfinále MS je tady, Češi změří síly se Švédy

Klíčová fáze hokejového mistrovství světa je tady, ve čtvrtek se rozhodne o zbývajících semifinalistech. Svá čtvrtfinále zvládli Rusové a Američané, kteří se utkají o finále. České reprezentanty čekají večer v Bernu Švédové a Seveřanům by rádi svěřenci trenéra Růžičky oplatili loňské vyřazení.

Článek

Českým hokejistům závěr osmifinálové skupiny vyšel skvěle. Slováky smetli 8:0, gól poté neinkasovali ani v duelu proti Bělorusku. V české brance klíčové utkání odchytá vítkovický mladíček Jakub Štěpánek. Tomu bude dělat náhradníka Lukáš Mensator, zdravotní potíže má stále Martin Prusek. Zraněné koleno stále trápí Jana Marka.

Švédové jako jediný tým nechyběli od roku 2001 v semifinále světového šampionátu a rádi by svoji úspěšnou bilanci prodloužili. Proti Česku navíc umějí zahrát, v normální hrací době prohráli na MS naposledy před deseti lety v Oslu. Před rokem v Québeku Švédové nejprve český výběr porazili v osmifinálové skupině a poté i v prodloužení zmíněného čtvrtfinále.

Na šampionátu Švédsko vyhrálo čtyři ze šesti utkání, třikrát muselo o vítězství bojovat po základní hrací době. Američany v prodloužení porazilo, naopak Rusům podlehlo. Samostatné nájezdy ve vzájemné duelu lépe zvládli Lotyši.

Nejproduktivnějším Švédem je Linus Omark s deseti body (2+8), o bod míň získali Petr Čajánek (4+5) a Jaromír Jágr (3+6).

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 2,15, na výhru Švédů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,53. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama