Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty mohou jít do čela GL, hostí Olomouc

Alespoň na chvíli mohou poskočit na první místo tabulky Gambrinus ligy fotbalisté Sparty. Ti ve 20. kole soutěže hostí Olomouc, a pokud zvítězí, budou mít o dva body více než Teplice. Ty později čeká zápas proti Brnu. Pražané jako jediný celek v lize ještě v probíhajícím ročníku neprohráli, doma ale příliš často ztrácejí body po remíze.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Olomoucký brankář Petr Drobisz (vpravo) chytá míč do svých rukavic. Daniel Rossi jistí situaci - archivní foto.

Článek

Pětkrát z devíti zápasů svěřenci trenéra Chovance na Letné remizovali, a přestože inkasovali jen tři góly, patří jim v tabulce domácích utkání až osmá příčka. V minulém kole Sparta vydřela cenné vítězství v Mladé Boleslavi, kterou poslal do vedení ex-sparťan Kulič. Na 1:1 vyrovnával v 86. minutě Kušnír a vítězný gól vstřelil efektním kopem přes hlavu Sionko v 92. minutě.

Olomouci se venku celkem daří, přivezla si už deset bodů. Naposledy v tabulce sedmí Hanáci neměli potíže s Příbramí, kterou porazili 3:1. Dvakrát se trefil Šultes, vlastní gól si předtím dal příbramský Nohýnek.

Vzájemné zápasy jasně hovoří pro Spartu, která vyhrála šestnáct z 33 utkání při skóre 41:22. Podzimní duel na Hané skončil remízou 1:1. Za domácí skóroval Ordoš, za Spartu se trefil stoper Hubník. Nerozhodně 1:1 skončilo i poslední utkání na Letné.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Olomouce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama