Hlavní obsah

Hokejisté pokračují v „severském“ turné, na MS je čekají Norové

PRAHA

Druhý díl severské trilogie čeká v pondělí české hokejisty na mistrovství světa ve Švýcarsku. Po pohodové výhře nad Dánskem se svěřenci trenéra Růžičky v Klotenu utkají s Norskem. To na úvod šampionátu prohrálo s Finskem 0:5.

Článek

Do branky se postaví uzdravený Martin Prusek, který vystřídá Jakuba Štěpánka. Vítkovický mladíček proti Dánsku vychytal čisté konto. Nastoupit by měl i Josef Vašíček, kterého vedení dopsalo na soupisku. Urostlého útočníka trápilo zranění kolene.

Čeští hokejisté vyhráli 11 ze 13 vzájemných utkání, naposledy ale před třemi lety v Rize seveřany porazili jen 3:1. Tento duel pamatují z aktuálního kádru Jaroslav Hlinka, Tomáš Plekanec, Tomáš Rolinek a Zbyněk Irgl.

Norský trenér spoléhá na krajánky, nejvíce jich nastupuje ve švédské Eliteserien. Kanadské bodování její základní části dokonce vyhrál Per-Age Skröder z MoDo.

Při úvodní výhře nad Dánskem 5:0 čeští hokejisté využili čtyři přesilovky. Tři body si připsala největší hvězda Jaromír Jágr. Útočník Omsku vstřelil gól a přidal dvě asistence, stejně jako kolega z útoku Petr Čajánek.

Na vítězství českých hokejistů můžete vsadit v kursu 1,04, na výhru Norů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 15. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 12.

Reklama