Hlavní obsah

Hubník a Kadlec odměněni cenou Tipsport hráči utkání

Olomoucký Michal Hubník a Václav Kadlec ze Sparty o víkendu svými výkony zaujali diváky natolik, že si po zápase odnesli cenu pro Tipsport hráče utkání.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michal Hubník se raduje z vyrovnávacího gólu Olomouce.

Článek

Sigma Olomouc – Slovan Liberec 4:0

Michal Hubník (Sigma Olomouc)

Táhne mužstvo za úspěchem. Spolu s plzeňským Rezkem vede tabulku střelců a své mužstvo nasměroval k vítězství i nad libereckým Slovanem. Už ve druhé minutě překonal brankáře hostí.

„Určitě to rozhodlo. Prvních deset minut na soupeře musíme vletět, to je náš cíl. Že jsme dali za začátku gól, to bylo jen dobře. Pak jsme nakonec měli za šestnáct minut tři,“ říkal útočník Olomouce. Sigma nakonec Severočechy rozstřílela 4:0. „Zapřel jsem se, gólman nevěděl, jestli má vyběhnout nebo ne. Naštěstí se balon odrazil ke mně a vystřelil jsem do prázdné,“ radoval se z gólu.

První gól vždycky napoví o dalším průběhu utkání. I proto televizní diváci zvolili Michala Hubníka Tipsport hráčem utkání. „Užíváme si fotbal. Když je to navíc tak, že v šestnácté minutě vedeme 3:0, tak pak můžeme být uvolněnější, lépe se nám hraje. Jsem rád, že jsem dal zase gól. Ale jak šlape mančaft, tak se daří jednotlivcům. Pak ty góly přijdou samy. A to je i můj případ. Že jsem diváky zaujal, to mi pochopitelně udělalo radost,“ uvedl Tipsport hráč utkání Michal Hubník.

Slavia Praha – Sparta Praha 1:2

Václav Kadlec (Sparta Praha)

Sparta vládne Praze. Dokázala otočit zápas s odvěkým rivalem z Edenu. A právě Václav Kadlec se podílel na tom, že Sparta nejprve s odvěkým rivalem srovnala krok. Vackův nákop ze standardní situace prodloužil Kucka hlavou a Václav Kadlec z bezprostřední blízkosti prostřelil Martina Vaniaka.

„Věřil jsem, že se ke mně míč může dostat a když se to stalo, stačilo mi trefit volný prostor v brance,“ popsal svou trefu mladý sparťanský záložník. Nasměroval svůj tým k obratu v zápase. Ten přišel minutu před koncem. Vítězství zajistil partě Bony Wilfried.

Televizní diváky ale nejvíc zaujal právě autor branky vyrovnávací. „Největší radost má pochopitelně z vítězství v derby. Prohrávali jsme a nakonec jedeme domů jako vítězové. Že jsem hráčem zápasu, to je takový bonbónek,“ nechal se slyšet Václav Kadlec, Tipsport hráč utkání.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.