Hlavní obsah

Kanonýři už s Rosickým přivítají Everton

Ve středu mohli fotbalisté Arsenalu poskočit na druhou příčku Premier League, po přívalech sněhu jejich duel proti Boltonu musel být odložen. Chuť si Kanonýři mohou spravit v sobotu, kdy na Emirates Stadium zavítá dvanáctý Everton. Ten by měl po zranění třísel pomáhat zdolat i Tomáš Rosický. Nasazení českého záložníka dopředu ohlásil trenér Arsene Wenger.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu

Článek

Rosický nedávno prodloužil s Kanonýry smlouvu, v sobotu jej kouč Wenger plánuje nasadit. Český reprezentant nehrál FA Cup na West Hamu, odpočíval by i proti Boltonu. „Jinak bude sestava stejná, jaká by bal proti Boltonu,“ říká na klubových stránkách Francouz.

Arsenal se na závěr roku rozjel, do porážky na Manchesteru City 2. prosince v lize vyhrál pět ze šesti zápasů a přidal remízu v Burnley. Navíc v FA Cupu v neděli porazil městského rivala West Ham.

Everton v sobotu porazil v FA Cupu třetiligové Carlisle 3:1, předtím si v Premier League poradil s Burnley 2:0. Jasnou oporou je francouzský útočník Luis Saha, který v probíhajícím ročníku nastřílel už deset gólů. Novou posilou dvanáctého celku PL je sedmadvacetiletý Američan Landon Donovan, který přišel z Los Angeles Galaxy na desetitýdenní hostování.

V září Everton prohrál doma s Arsenalem vysoko 1:6. V minulé sezóně Arsenal doma porazil Everton 3:1, jarní odveta skončila remízou 1:1. Z posledních třinácti domácích vzájemných duelů Kanonýři vyhráli dvanáct a jeden skončil remízou.

Na vítězství Arsenalu si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Evertonu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,1. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama