Hlavní obsah

Klokani chtějí v Mostu udělat další krok k návratu mezi elitu

PRAHA

Důležité utkání čeká v neděli fotbalisty Bohemians 1905. Pražský klub se snaží o rychlý návrat mezi elitu a druhou nejvyšší českou soutěž vede s jednobodovým náskokem před Jihlavou. K dobru má navíc nedělní duel s dalším loňským prvoligovým týmem Mostem, jemuž patří v tabulce sedmá příčka.

Článek

Klokani na jaře vyhráli všechny tři zápasy. Po výhře 1:0 ve derby s Duklou zvítězili 2:1 v Sokolově a před týdnem porazili 2:0 HFK Olomouc. Hostující trenér Hoftych nemůže počítat s reprezentanty Morávkem (je s „21“ v Egyptě), Ibragimovem (Uzbekistán) a Czehem (Slovensko), zdravotní potíže má několik fotbalistů.

Most na úvod jara prohrál 1:2 ve Vítkovicích, poté zdolal 1:0 Karvinou a před týdnem zvítězil 3:0 ve Fulneku. „Věřím, že nás přijde povzbudit hodně lidí a uvidí z obou stran dobrý fotbal,“ citují klubové stránky Mostu přání trenéra Roberta Žáka, podle nějž jsou Bohemians největším adeptem na postup do Gambrinus ligy.

Loni se oba týmy utkaly ještě v Gambrinus lize a jejich dubnový zápas patřil k nejzajímavějším v jarní části soutěže. Bohemka vedla po gólu Pilaře, domácí skóre ještě do přestávky otočili díky Websterovi a Trubillovi. V 50. minutě bylo ovšem vyrovnáno po nešťastném vlastním gólu gólmana Švengera. Jedenáct minut před koncem střídající veterán Slezák poslal hosty do vedení, které potvrdil v nastavení Ordoš. Klokani tak pět kol před koncem sezóny poprvé vyhráli na hřišti soupeře. Podzimní duel v Praze skončil 1:0, jediný gól vstřelil obránce Bohemians Lukáš.

Podzimní zápas v Dolíčku skončil 2:2, Most vydřel bod i po vyloučení Jedináka v 66. minutě. To hosté vedli po gólu Hainaulta, Klokani skóre otočili trefami Barteka (72.) a Morávka (79.). Remízu přinesla trefa Fraňka z 86. minuty.

Celek Bohemians 1905 je podle bookmakerů Tipsportu favoritem, na jeho výhru si můžete vsadit v kursu 2,5. Pokud věříte v úspěch Mostu, je k dispozici kurs 2,8. Na remízu si můžete vsadit také v kursu 2,8.

Reklama