Hlavní obsah

Liverpool ve šlágru PL hostí šampióna z Manchesteru

Jednoznačným šlágrem víkendového programu evropských fotbalových lig je duel v anglické Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem United. Zatímco hostující obhájce titulu je v pohodě a v případě vítězství se vrátí do čela soutěže před Chelsea, Liverpool se trápí. Případná porážka by znamenala desetibodovou ztrátu na svého nedělního soupeře a nejhorší sérii v posledních 56 letech.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Kapitán fotbalistů Liverpoolu Steven Gerrard

Článek

Svěřenci trenéra Beníteze minulý týden prohráli v Sunderlandu, předtím nestačil v Londýně na domácí Chelsea. V nekompletní tabulce je tak tradiční klub až osmý. Navíc domácí v týdnu prohráli duel Ligy mistrů s Lyonem 1:2. Vítězný gól Francouzi na Anfield Road vstřelili v nastavení.

Manchester United si odvezl vítězství z Moskvy nad CSKA, jediný gól vstřelila čtyři minuty před koncem letní posila Valencia. V Premier League Rudí ďáblové minulý týden udolali Bolton 2:1, předtím remizovali se Sunderlandem.

Do sestavy Liverpoolu by se už mohl vrátit španělský kanonýr Fernando Torres, třísla stále trápí Gerrarda a Glena Johnsona. Zraněné lýtko nejspíše nedovolí nastoupit hostujícímu Waynu Rooneymu, s tříslem marodí Fletcher. Naopak by už měli být k dispozici Giggs a Evra.

V březnu Liverpool uštědřil domácímu Manchesteru nejtěžší porážku od Nového roku 1992. Doma se mu ale na mistra nedaří, United na Anfield Road z posledních sedmi zápasů pětkrát zvítězili a jednou remizovali.

Na vítězství Liverpoolu si můžete vsadit v kursu 2,73, na výhru Manchesteru United vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama