Hlavní obsah

Manchester City hostí Blackburn, chce zpět do nejlepší čtyřky

Šanci vrátit se v Premier League do elitní čtveřice mají fotbalisté Manchesteru City. Ti v pondělním duelu 21. kola Premier League přivítají třináctý Blackburn. Pokud Rovers překvapivě na City of Manchester Stadium zvítězí, bodově dotáhnou desáté Stoke. V dresu domácích by mohla poprvé nastoupit čerstvá posila Vieira.

Foto: Darren Staples, Reuters

Trenér Roberto Mancini s dresem Manchesteru City

Článek

Lepší start si nový trenér Mancini těžko mohl představovat. Jeho svěřenci vítězí, navíc výborně hraje obrana. Domácí budou bez Irelanda, Onuohy, Wright-Phillipse, Lescotta, Michael Johnsona a Bridge. Na mistrovství Afriky jsou Kolo Touré a Emmanuel Adebayor, premiéru v novém působišti by si mohl odbýt Francouz Patrick Vieira. V parádní formě je Carlos Tévez, který v šesti posledních duelech Premier League sedmkrát skóroval.

Kouč hostí Allardyce nemůže počítat s distancovaným El-Hadži Dioufem, otázkou zůstává nasazení Grelly. Zdravý už je Emerton. Blackburn čeká na vítězství v Premier League již osm zápasů, v nichž vstřelili pouhé čtyři góly. Za nepříznivého stavu ale dokáže zabrat, celkem získal 10 bodů v utkáních, v nichž prohrával. Jen první Chelsea je v tomto ohledu úspěšnější.

V úvodním kole aktuálního ročníku Manchester City zvítězil v Blackburnu 2:0, góly vstřelili Adebayor a Ireland. Z posledních devíti vzájemných zápasů v Manchesteru šest skončilo nerozhodně.

Na vítězství Manchesteru City si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Blackburnu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama