Hlavní obsah

Obhájkyně Serena Williamsová se o semifinále US Open utká s Pennettaovou

V poslední době ve skvělé formě hrající Italka Flavia Pennettaová se pokusí zastavit americkou tenistku Serenu Williamsovou na její cestě za obhajobou triumfu na US Open. Nasazená desítka v minulém kole dala Rusce Zvonarevové v rozhodujícím setu dokonce kanára, stejně tak se dařilo světové dvojce Sereně proti Slovence Hantuchové.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americká tenistka Serena Williamsová na US Open

Článek

Sedmadvacetiletá Serena Williamsová odstartovala sezónu semifinálovou účastí v Sydney, pak vyhrála úvodní grandslam Australian Open. Do finále postoupila v Miami, na Roland Garros došla do semifinále. Ve Wimbledonu nenašla přemožitelku, v srpnu postoupila do 3. kola v Cincinnati a do 4. kola v Torontu.

Rodačka z Brindisi Pennettaová letos postoupila do třetího kola Australian Open, ve finále prohrála s Venus Williamsovou v Acapulcu. Ve Stuttgartu podlehla v semifinále Rusce Safinové, do čtvrtfinále postoupila v Hertogenboschi, o kolo dále došla v Bastadu. Z turnajových vítězství se radovala v Palermu a v Los Angeles, naposledy skončila v semifinále turnaje v Torontu.

Obě tenistky se utkaly jedinkrát, loni v Miami zvítězila ve třech setech Williamsová. Ta pro potíže nenastoupila do zápasu v Torontu v roce 2005.

Vítězka námi vybraného zápasu v semifinále narazí na lepší z dvojice Na Li (18-Čína) – Clijstersová (Belgie).

Na vítězství Sereny Williamsové si můžete vsadit v kursu 1,15, na výhru Pennettaové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,14.

Reklama