Hlavní obsah

Po prohře se SAE české fotbalisty čeká Ázerbájdžán

Jeli pro úspěch, vrátí se s nezdarem. Čeští fotbalisté na turnaji ve Spojených arabských emirátech nedali gól domácí reprezentaci a když selhali v pokutových kopech, čeká je jen souboj o třetí místo s Ázerbájdžánem. Ve středu se svěřenci trenéra Bílka pokusí zaváhání napravit.

Foto: Jan Tauber

Tomáš Necid přihrává v utkání proti SAE.

Článek

Proti domácím se v Al Ajnu nově tvořící česká reprezentace nedokázala prosadit. Co hůř, soupeře, jenž je o sto míst níž v žebříčku FIFA, nedokázala zatlačit. Naopak se musel ohánět brankář Jaroslav Drobný.

Fotbalisté příliš času na přípravu a sehrání neměli, přesto rozháraná partie příliš optimismu novému kouči reprezentace nepřinesla. „Nezapomínejme, že jde zejména o testování,“ říkal Michal Bílek po porážce. V penaltovém rozstřelu selhali nejzkušenější – kapitán Rozehnal, nejlepší reprezentační střelec výběru Necid i navrátilec Pudil.

Ázerbájdžán prohrál úvodní duel turnaje s Irákem, který vstřelil jediný gól až v 89. minutě. Irák měl celý zápas převahu, rozhodčí mu neuznal proměněnou penaltu a opakovaný pokus Emadu Mohamedovi kryl gólman. Pak ale Abás ranou z dvaceti metrů rozhodl.

Na vítězství českých fotbalistů si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Ázerbájdžánu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama