Hlavní obsah

Porazí Anaheim obhájce z Detroitu i doma?

Za vyrovnaného stavu 1:1 pokračuje série druhého kola play-off zámořské NHL mezi Anaheimem a Detroitem. Obhájce Stanley Cupu po úvodní výhře podlehl Kačerům ve třetím prodloužení druhého duelu a rád by zaváhání rychle napravil. Kalifornský celek ale v prvním kole překvapivě vyřadil vítěze základní části San Jose a kůži nehodlá prodat lacino.

Článek

Detroit v neděli prohrál poprvé v letošním play-off, v úvodním kole totiž smetl Columbus 4:0 na zápasy. Rudá křídla jsou posledním celkem, který dokázal triumf v Stanley Cupu obhájit. To se Detroitu podařilo před jedenácti lety.

Anaheim vyhrál NHL před dvěma lety (ve finále Z8padní konference vyřadil právě Detroit) a dokazuje, že se s ním stále musí počítat. To pocítil hned v prvním zápase český útočník Jiří Hudler, kterého nevybíravým zákrokem poslal k ledu Brown. Hudler si při pádu přivodil krvavé zranění a na střídačku jej musel doprovodit lékař. Brown nicméně vyjma trestu do konce zápasu dalšímu distanci unikl.

Oba celky spoléhají na přesilové hry, v nichž patří k elitě NHL. Detroit měl ze všech celků nejlepší bilanci s 25,5 procenty úspěšnosti, Anaheim byl po dlouhodobé části pátý (23,6%). V play-off jsou Rudá křídla opět v početní výhodě nejnebezpečnější, využijí téměř každou třetí (31,8%). Kačeři se musejí mít na pozoru, patří totiž k nejvylučovanějším celkům ligy.

Detroit nemůže počítat s bekem Liljou, v úterý by neměli nastoupit ani zkušení Draper a Rafalski. Pro potíže se zády už sezóna skončila pro Kačery Larsena a Hedicana.

Na vítězství Anaheimu si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Detroitu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,2. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články