Hlavní obsah

Postoupí Hewitt po dvou letech opět do finále?

PRAHA

Více jak dvouleté čekání může být pro někdejší světovou jedničku Lleytona Hewitta u konce. Australský tenista se v sobotním semifinále v Houstonu utká s Rusem Jevgenijem Koroljovem, s nímž se zatím nikdy neutkal. Pokud zvítězí, probojuje se po dvou letech do finále turnaje seriálu ATP.

Článek

Hewitt v pátečním čtvrtfinále porazil Španěla Garciu-Lopeze 6:3 a 6:4, předtím v Houstonu porazil Argentince Junquieru a Roitmana. Letos prošel do čtvrtfinále v Sydney a do semifinále v Memphisu.

Naposledy se ve finále osmadvacetiletý Australan představil (a zvítězil) předloni v březnu v Las Vegas. Loni měl Hewitt zdravotní problémy (operace kyčle) a poprvé v kariéře nedokázal během sezóny vyhrát jediný turnaj. Celkem už má na svém kontě 26 triumfů.

Moskevský rodák Koroljov vyhrál na okruhu ATP padesátku zápasů, zatímco Hewitt již 497. Chybí mu tak pouhé tři výhry k překonání hranice 500 výher, na níž zatím dosáhli jen fenomenální Švýcar Federer a Španěl Moya.

Dvacetiletý Koroljov v čtvrtfinále porazil Argentince Caňase, předtím vyřadil dalšího Argentince Mayera a Španěla Gimeno-Travera. Největším Koroljovovým letošním úspěchem je finále v Delray Beach.

Na vítězství Hewitta si můžete vsadit v kursu 1,37. Na výhru Koroljova vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,62.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.