Hlavní obsah

Potvrdí Pittsburgh postup na domácím ledě?

PRAHA

Už v pátém zápase série si mohou zajistit postup do druhého kola play-off NHL hokejisté Pittsbughu. Tučňáci vedou v pensylvánském derby nad Philadelphií 3:1 a pokud ve čtvrtek doma zvítězí, Letce vyřadí. Stejně jako v loňském finále Východní konference.

Článek

Pittsburgh se může spolehnout na své dvě největší hvězdy. Útočníci Crosby a Malkin ve čtyřech zápasech dohromady posbírali 13 bodů (6+7). Skvělý je i brankář Marc-Andre Fleury, který ve čtvrtém zápase přiváděl soupeře svými zákroky místy k zoufalství. Nepřišel si na něj ani druhý nejlepší střelec dlouhodobé části Jeff Carter (46 gólů).

Flyers čekají na vítězství ve Stanley Cupu od roku 1975, jako jediný v jejich kádru má prsten pro vítěze veterán Knuble. Philadelphia spoléhá na produktivní ofenzívu, v základní části celkem šest jejích hokejistů vstřelilo minimálně 25 gólů.

Tip pro sázkaře:
Pittsburgh doma umí soupeře zatlačit, na Philadelphii si navíc věří. Rozhodnou výkony brankáře, Tučňák Fleury je ve skvělé formě. Pittsburgh bude slavit postup.

Pittsburghu pomohla výměna trenéra, Therriena nahradil Dan Bylsma a po jeho příchodu Tučňáci vyhráli 18 z 25 zápasů. Před play-off se navíc Penguins posílili veteránem Guerinem a dravým útočníkem Kunitzem. Oba úspěšně hrají na křídle kapitánovi Crosbymu.

Domácí budou postrádat Zigomanise, jenž má zraněné rameno. Philadelphie nemůže využít služeb veterána Deriana Hatchera a bitkaře Riley Coteho, jenž je po operaci pravého prsteníčku.

Na vítězství Pittsburghu si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru Philadelphie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,2. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama