Hlavní obsah

Potvrdí Vaidišová návrat formy i proti Kuzněcovové?

PRAHA

Je Nicole Vaidišová zpět? Česká tenistka se letos pokouší o návrat mezi světovou elitu a po slabším období znovu vítězí. Na turnaji v Miami je devatenáctiletá hráčka už ve třetím kole, v němž ji čeká nasazená osmička Světlana Kuzněcovová z Ruska. Tu Vaidišová nedokázala ani v jednom ze čtyř vzájemných zápasů porazit.

Článek

Vaidišová podle očekávání musí v USA postupně zdolávat kvalitnější soupeřky. V prvním kole porazila kvalifikantku Mayrovou z Rakouska, ve druhém pak nasazenou osmadvacítku Aljonu Bondarenkovou z Ukrajiny. Účastí ve třetím kole si Vaidišová zopakuje letos nejlepší výsledek z Indian Wells.

Kuzněcovová měla v prvním kole volno, poté porazila Rakušanku Paszekovou 7:5 a 6:2. Třiadvacetiletá rodačka ze Petrohradu letos prošla do čtvrtfinále turnaje v Sydney, před kterým musela pro zranění vzdát Japonce Sugiyamové. Mezi nejlepší osmičku prošla i na Australian Open, kde prohrála s pozdější vítězkou Serenou Williamsovou. V únoru zvítězila v obou dvouhrách Fed Cupu proti Číně, poté podlehla v Dubaji krajance Vesninové. Nedařilo se jí ani v Indian Wells, kde prohrála s Polkou Radwaňskou. Na obou turnajích měla v prvním kole volný los, vypadla tedy ve druhém kole.

Obě hráčky se utkaly čtyřikrát a pokaždé to byla úporná bitva se šťastnějším koncem pro Kuzněcovovou. V roce 2005 ve Wimbledonu zvítězila 7:5, 7:6(5) a 6:2, o rok později na French Open 5:7, 7:6(5) a 6:2. Na tvrdých površích uspěla Ruska v roce 2007 v Indian Wells 4:6, 6:3 a 6:4, loni pak vyhrála v Sydney 7:5 a 7:6(4).

Vítězku čeká v osmifinále úspěšnější z dvojice Klejbanová z Ruska - Jakimová z Běloruska.

Podle bookmakerů Tipsportu je favoritkou Kuzněcovová, na níž si můžete vsadit v kursu 1,5. Pokud věříte české tenistce, je k dispozici kurs 2,25.

Reklama