Hlavní obsah

Reprezentační zelenáči chtějí v emirátech přesvědčit nového trenéra

Zejména testováním nových tváří je nadcházející turnaj ve Spojených arabských emirátech. Čeští fotbalisté tam díky kontaktům svazového bosse Ivana Haška v neděli změří síly s domácí reprezentací a poté s jedním týmem z dvojice Irák – Ázerbájdžán. Kouč Michal Bílek startuje svoji misi, na jejímž cíli má být postup na mistrovství Evropy 2012.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Mario Holek (vlevo) a Jan Blažek na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Reprezentace SAE stejně jako ta česká neuspěla v kvalifikaci mistrovství světa, což přineslo změnu na lavičce. K týmu přišel Slovinec Srečko Katanec a posun zejména v taktické části je znát.

Ze tří utkání pod vedení šestačtyřicetileté bývalé hvězdy jugoslávského fotbalu. S Palestinou remizovala 1:1, poté zdolal 3:1 Jordánsko a naposledy porazil i Manchester City. Ambiciózní celek z Premier League ale nasadil značně kombinovanou sestavu.

Češi jsou v žebříčku FIFA na 15. místě, jejich pověst ale utrpěla nevydařenou kvalifikací MS. SAE jsou v hodnocení světové asociace na 115. příčce, posunuly se ale o osm míst oproti minulému měsíci.

Na vítězství SAE si můžete vsadit v kursu 3,6, na výhru českých fotbalistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,9. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,25.

Reklama