Hlavní obsah

Řežba o krále zakončení tenisové sezóny je tady

Poslední velký podnik tenisové sezóny je tady! Poprvé v Londýně se utkají nejlepší světoví tenisté o poslední letošní velký pohár. Klání nemá jasného favorita, minimálně šest z osmi zúčastněných si dělá zálusk na celkový triumf.

Foto: Jeff Zelevansky, ČTK/AP

Roger Federer obhajuje pozici světové jedničky.

Článek

Největší šance se dávají světové jedničce Rogeru Federerovi. Fenomenální Švýcar Turnaj mistrů vyhrál už čtyřikrát, letos triumfoval na Roland Garros a ve Wimbledonu. Naposledy v Paříži ovšem nepřesvědčil.

Federera by opět na čele žebříčku mohl vystřídat Rafael Nadal, který ale není v top formě po letošních zdravotních problémech. Počítat se musí s Britem Andy Murraym i Srbem Novakem Djokovičem.

Čeští reprezentanti se mezi elitu neprobojovali, Radku Štěpánkovi ale příliš nechybělo. Zastoupení tak budeme mít jen ve čtyřhře díky Lukáši Dlouhému a Františku Čermákovi. Ti se svými partnery Paesem a Mertiňákem budou bojovat v deblu.

Bojuje se o dotaci pěti miliónů eur, vítěz si odveze 1,63 miliónu. Perličkou je, že hráči se budou z hotelu na kurt přepravovat lodí.

Na celkové vítězství Federera si můžete vsadit v kursu 3,3, na triumf Djokoviče vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,5. Na Murrayho je kurs 4,8, na Nadala pak už 7.

Reklama