Hlavní obsah

Sen o medaili je pryč, mladíky čeká na MS boj o udržení

Zázrak se nestal, čeští hokejisté do 20 let Rusy neporazili. Na mistrovství světa v Kanadě je tak čeká boj o udržení v elitní skupině, jejich soupeři budou Slováci a Lotyši. Ze základní skupiny si svěřenci trenéra Šindela přinesli vítězství nad Rakušany. Přímý postup do semifinále si zajistili domácí Kanaďané a Švédové.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Zklamaní čeští hokejisté do 20 let - ilustrační foto

Článek

Češi potřebovali porazit Rusy v základní hrací době, aby na úkor svého soka postoupili do čtvrtfinále. Naděje se začaly brzy bortit. Zbytečně se nechal vyloučit a Rusové využili přesilovku. Duel se zlomil v 55. minutě, kdy Tarasenko svým druhým gólem upravil na 3:2. Další góly přidali v posledních dvou minutách Čudinov a Burmistrov.

První potíže na turnaji měli ve čtvrtek Kanaďané, kteří udolali Američany až po samostatných nájezdech. Celek Spojených států vedl ještě deset minut před koncem, pak se ale podruhé v zápase prosadil Eberle a v 56. minutě srovnal v oslabení bek Pietrangelo. Rozhodující nájezd proměnil Kozun, jako jediný z šestice hokejistů neuspěl Schroeder. Kanaďané si tak pohlídali přímý postup do semifinále.

Stejně jsou na tom Švédové, kteří naprosto dominovali „české“ skupině B. Vyhráli všechny čtyři zápasy při skvělém skóre 28:6. Naposledy si v severském derby poradili s Finskem 7:1. Jen Rusům vstřelili méně gólů, Rakušany porazili 7:3 a české mladíky smetli 10:1.

V sobotu začínají boje ve skupině o udržení, sázet u Tipsportu můžete na duel Slovenska s Rakouskem v Saskatoonu. Následovat bude první čtvrtinále USA – Finsko.

Reklama