Hlavní obsah

Serena se proti Kvitové nadřela, ve finále ji čeká Zvonarevová

Podle očekávání se do finále Wimbledonu probojovala americká tenistka Serena Williamsová. Světová jednička, obhajující loňský triumf, musela ale v semifinále proti Petře Kvitové zabrat. Česká fedcupová reprezentantka v prvním setu dlouho vzdorovala, po prohraném tie-breaku již Williamsová uplatnila bohaté zkušenosti.

Foto: Toby Melville, Reuters

Serena Williamsová v zápase s Petrou Kvitovou

Článek

Williamsová útočí již na svůj 13. grandslamový titul, sezónu zahájila postupem do finále v Sydney, na úvodním grandslamu Australian Open přemožitelku nenašla. Po zranění kolene rodačka ze Saginaw postoupila do semifinále v Římě a čtvrtfinále na Roland Garros.

Zvonarevová je poprvé v kariéře ve finále grandslamu, do nějž se probojovala i díky vítězstvím nad světovou čtyřkou Jankovičovou či osmičkou Clijstersovou. Pětadvacetiletá Ruska postoupila do 4. kola Australian Open, z turnajového triumfu se radovala v Pattaye. Až ve finále prohrála světová jednadvacítka s Heninovou v Charlestonu.

Obě tenistky se utkaly šestkrát, ale nikdy na trávě. Jedinkrát (2006 v Cincinnati) vyhrála Zvonarevová, ostatních pět duelů pro sebe získala Williamsová. Třikrát ale uspěla až po třísetové bitvě.

Na vítězství Sereny Williamsové si můžete vsadit v kursu 1,16, na výhru Zvonarevové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,02.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama