Hlavní obsah

Sérii doma neporazitelného Federera se pokusí ukončit Djokovič

Máte dobrou paměť? Nepotřebujete jí mít, pokud si chcete vzpomenout na poslední tři vítěze turnaje ve švýcarské Basileji. Pokaždé totiž zvítězil tamní rodák Roger Federer. Světová jednička se do finále probojovala i letos, ukončit jeho famózní sérii se v neděli pokusí Srb Novak Djokovič.

Foto: Jeff Zelevansky, Reuters

Švýcarský tenista Roger Federer oslavuje vítězství nad Švédem Söderlingem.

Článek

Federer nemá v rodném městě konkurenci. Až v semifinále mu krajan Chiudinelli sebral více než sedm gamů, přesto pokaždé Federer vyhrál ve dvou setech. Letos osmadvacetiletý fantóm vyhrál turnaje v Madridu, na Roland Garros, ve Wimbledonu a v Cincinnati. Ve finále prohrál na Australian Open a na US Open.

Djokovič byl blízko vyřazení v semifinále, Radku Štěpánkovi před postupem odvrátil tři mečboly. Předtím vyřadil domácího Wawrinku a dalšího českého tenistu Jana Hernycha. Letos bělehradský rodák vyhrál turnaje v Dubaji, Bělehradu a Pekingu, do finále se probojoval v Miami, Monte Carlu, Římě, Halle a v Cincinnati. Na US Open prohrál v semifinále právě s Federerem, naposledy v Šanghaji skončil v semifinále.

Oba tenisté se letos utkají již popáté, bilance je zatím vyrovnaná. Celkem se oba střetli již třináctkrát, Federer zvítězil v devíti případech.

Na vítězství Federera si můžete vsadit v kursu 1,33, na výhru Djokoviče vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,78.

Reklama