Hlavní obsah

Udělá Stuttgart další krok k mistrovskému titulu?

Pokud chce Stuttgart pomýšlet na zisk mistrovského titulu, musí ve středečním utkání 32. kola bundesligy vyhrát. Představí se ale v Gelsenkirchenu na stadiónu Schalke, které je v tabulce sedmé. Stuttgart o víkendu smetl vedoucí Wolfsburg 4:1 a v případě tříbodového zisku se lídru soutěže opět přiblíží na rozdíl dvou bodů.

Článek

Hlavní konkurenti Stuttgartu v boji o titulu nezaváhali, v Bayern v úterý porazil Leverkusen 3:0. Stejně se vedlo Wolfsburgu v duelu s Dortmundem. Uspěla i třetí Hertha Berlín, která zvítězila 2:1 v Kolíně nad Rýnem.

Předloňský mistr Stuttgart na jaře září, ze 14 zápasů získal 33 bodů. Spolehnout se může na formu kanonýra Gomeze, který vstřelil Wolfsburgu všechny čtyři góly. Trenér Babbel ale brzdí euforii. „Naším cílem stále zůstává udržení čtvrtého místa,“ tvrdí bývalý německý reprezentant, který shodou okolností právě proti Schalke koncem listopadu zahájil svoji misi u VFB.

Schalke po překvapivé výhře na Bayernu následující dva zápasy prohrálo a vypadlo z boje o titul. Pro zranění kolene skončila sezóna pro Pandera. „Nejsem sice matematik, ale dokážu si spočítat, že budeme mít problémy dostat se na páté místo,“ říká prozatímní trenér Büskens.

Na vítězství Schalke si můžete vsadit v kursu 2,5, na výhru Stuttgartu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,57. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Reklama