Hlavní obsah

V Premier League zaútočí Manchester United na čtvrtý titul v řadě

Mistrovský hattrick mají úspěšně za sebou, nyní se fotbalisté Manchesteru United pokusí vyhrát čtvrtý titul v řadě. Budou sice postrádat hvězdného Cristiana Ronalda, i tak jsou největším favoritem o víkendu startující Premier League. Největšími konkurenty by měla být Chelsea, ambice mají tradičně Liverpool, Arsenal a masivně utrácející Manchester City.

Článek

Trenér Rudých ďáblů pustil do Realu Madrid Ronalda, udržet se mu nepodařilo ani Tevéze. Více prostoru v ofenzívě by tak měl dostat anglický reprezentant Rooney. Nečekaným esem by mohl být další Angličan Owen, který překvapivě do Manchesteru zamířil z Newcastlu. Góly by měl obstarávat i Valencia. Dva měsíce nemůže Ferguson počítat se zraněnou brankářskou jedničkou van der Sarem.

Úspěšný start sezóny má za sebou Chelsea, která v Superpoháru porazila po penaltách právě Manchester United. Vydařený úvod angažmá si tak připsal nový italský trenér londýnského celku Carlo Ancelotti. Jedinou významnější posilou je Rus Žirkov, oporou by měl opět být Petr Čech.

Stabilizovaný kádr si udržel Liverpool, který opustil jen Xabi Alonso. Španělský mistr Evropy zamířil do Realu Madrid. Podobně je na tom Arsenal, který ale opět nemůže využít služeb Tomáše Rosického. Český záložník se po rok a půl dlouhé pauze opět zranil a bude v úvodu ročníku kouči Wengerovi chybět. Do Manchesteru City přestoupil útočník Adebayor.

Citizens chtějí konečně prorazit

Stejně jako před rokem má vysoké cíle Manchester City, podporovaný peněženkou arabských šejků. Vedle zmíněného Adebayora se Citizens podařilo získat bývalého kapitána Aston Villy Barryho. Ostatní velká jména však k méně slavnému týmu z Manchesteru nezamířila.

Čeští fanoušci budou moci sledovat tři české fotbalisty. K Rosickému a Čechovi přibyl Radoslav Kováč, který přestoupil do West Hamu City. Tam už na jaře hostoval ze Spartaku Moskva.

Na vítězství Manchesteru United v Premier League si můžete vsadit v kursu 2,9, na triumf Chelsea vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3, na Liverpool 4, na Arsenal pak 10. Manchester City má kurs 12 a například na Tottenham si můžete vsadit v kursu 100.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.