Hlavní obsah

Rozjeté Dodgers čeká znovu Colorado

Na rovnou desítku zaokrouhlili včera baseballisté Los Angeles Dodgers počet svých výher v řadě. Tým, který útočí na čelo divize, se o jedenáctou pokusí dnes opět proti Coloradu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Vítězná šňůra Dodgers je o to cennější, že šesti výher dosáhli na půdě soupeřů. Úspěšné tažení zahájil kalifornský tým doma proti Washingtonu, který porazil ve všech třech utkáních; poté odcestovali do Cincinnati a na Floridu, kde po sobě zanechali smutné fanoušky domácích týmů. Včera se vrátili domů a hráčům Colorada dali jasně najevo, že šetřit nebudou ani je. Největší měrou se o to postaral vnitřní polař Jeff Kent, který se vrátil po třech týdnech, strávených na marodce; návrat si veterán v dresu Dodgers osladil homerunem a třemi odpálenými oběhy. Na kopec se dnes za domácí postaví další veterán Greg Maddux, jehož dosavadní sezona připomíná jízdu na houpačce. Čtyřicátník v dubnu odházel pět zápasů, v nichž si připsal pět výher. Z dalších patnácti utkání si odnesl nelichotivou bilanci 2-11, aby ke konce července znovu ožil a vyhrál dvakrát po sobě. Poté ho ale Chicago Cubs vytrejdovali; za Dodgers odehrál Maddux jediný zápas, ve kterém si hravě poradil se Cincinnati.

Colorado ještě nedávno samo prožilo podobně úspěšné období. Na přelomu července a srpna Rockies vyhráli sedm z devíti utkání; se San Franciscem se ale rozloučili prohrou 2-6 a úspěšnější nebyli ani včera. I tak se Colorado drží v boji o play off, o které se popere i s Dodgers; hlavním důvodem je ale fakt, že Západní divize Národní ligy je zřejmě nejslabší a určitě nejvyrovnanější ze všech. Proti domácím dnes Rockies pošlou Korejce Kima, který v posledních dvou zápasech prokázal vynikající formu - proti San Diegu a Milwaukee vydržel na kopci téměř šestnáct směn, ve kterých soupeřům dovolil jediný bod. Je ovšem pravda, že svědkem jeho výborných výkonů bylo domácí Coors Field, kde háže výrazně lépe, než na stadionech soupeřů.

Se současnou formou Dodgers není divu, že je dnes bookmakeři vypsali jako favority s kursem 1.67. Na Colorado si můžete vsadit v kursu 2.25 a pokud vám to nestačí, tipněte si, kolik padne celkem bodů, nebo kolika strikeoutů dosáhne Byung-Hyun Kim.

Reklama