Hlavní obsah

Slavia chce konečně uspět na domácím hřišti

Naposledy 27. srpna dokázala Slavia Praha zvítězit před svými fanoušky, když deklasovala Olomouc rozdílem třídy. Od té doby ale doma pouze čtyřikrát remizovala a pouze díky tomu není na čele tabulky. O další reparát se dnes pokusí proti Českým Budějovicím, které v posledních kolech prokazují velice dobrou formu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lukáš Jarolím (vpravo) se snaží zastavit Sylvestreho ze Sparty.

Článek

Sešívaní hrají letos dobrý fotbal, ale tři body vozí především ze hřišť soupeřů, kde jsou nejúspěšnějším celkem Gambrinus ligy. Svou úspěšnost v této statistice potvrdili i minulý týden ve Zlíně, když si připsali tři body za vítězství 2:1. Završili tím tak čtvrté vítězství venku v řadě a celkově osmé utkání bez porážky - poslední přišla 10. září v Mostě. Jediná série, která kouče Jarolíma tak trápí - je ta domácí. "Věřím, že sérii nepříznivých domácích výsledků konečně ukončíme vítězstvím," řekl trenér Slavie. "Vůbec bych se nezlobil, kdyby se hrál otevřený fotbal a my vyhráli třeba 5:3," naznačil, že opravdu s jakýmkoliv vítězstvím bude spokojen. K dispozici má kompletní kádr a na hřiště tak určitě postaví to nejsilnější možné složení.

Nováček z Českých Budějovic nevstoupil do letošní soutěže určitě tak, jak by si představoval, ale po pár nezdarech se začalo blýskat na lepší časy a momentálně už okupuje osmou příčku tabulky. Svěřenci Františka Cipra mají na svém kontě 22 bodů, což je pouze o tři méně než pražská Slavia. Aktuálně už neprohráli čtyři zápasy v řadě, když mezi ten nejvydařenější určitě patří překvapivé vítězství v Teplicích. Poté ale doma pouze remizovali se Zlínem i Ostravou a jakoby začínali v tomto směru napodobovat svého dnešního soupeře. "Můžeme jen získat. Budeme hrát fotbal nahoru a dolu, neumíme hrát defenzivně jako ty celky, které tam před námi jen bránily. To my nechceme," prozradil způsob, kterým se pokusí se svými svěřenci uspět Cipro. Ten rovněž jako jeho dlouholetý kamarád momentálně na trenérské židli Slavie může počítat se všemi hráči. K dispozici má i Táborského, který je sice na jihu Čech na hostování ze Slavie, ale podle smlouvy může nastoupit.

Papírovým favoritem utkání je domácí Slavia, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.42. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.75. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na hosty, jejichž výhra je oceněna kursem rovných 7.00.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články