Hlavní obsah

Slavia nechce v Plzni zopakovat čtvrtfinálovou chybu

PRAHA

Vyvarovat se stejnému průběhu jako ve čtvrtfinále chtějí před úterním třetím duelem semifinále v Plzni hokejisté pražské Slavie. V boji o nejlepší čtyřku oba zápasy ve Vítkovicích prohráli a postup zachránili až následnými třemi úspěchy v řadě.

Článek

Do karet hrají Pražanům statistiky. V Plzni neprohráli v základní hrací době od prosince 2004, v aktuální sezóně Slavia v Plzni jednou vyhrála a jednou podlehla Lasselsbergeru až po prodloužení.

Západočeši staví na hře první formace. V dosavadním průběhu play-off nasbíralo trio Vlasák-Straka-Vostřák ve 14 zápasech 52 bodů a panuje produktivitě vyřazovacích bojů. Trenér Růžička v prvním semifinále nasadil na oporu soupeře Martina Straku osobní hlídače, ti ale zklamali. První formace Plzně jen v první třetině vstřelila čtyři góly...

Ve druhém utkání už byla Slavia úspěšnější, i když soupeř byl blízko k překvapivému dvouzápasovému vedení. Za stavu 3:1 ale Vostřák místo přihrávky volnému Strakovi volil neúspěšné zakončení a po snížení Doležala na 2:3 se hosté v O2 Aréně překvapivě v úvodu třetího dějství sesypali. Nejprve vyrovnal Červenka a po chvíli poslal Vondrka Slavii do vedení. To už domácí udrželi a zvítězili 6:5.

Slavia potvrdila statistiky dlouhodobé části, v níž byla se 176 góly nejproduktivnějším týmem soutěže. Plzeň, která měla z kompletní osmičky nejhorší obranu (157 inkasovaných gólů), nastřílela o 16 branek méně. Západočeši spoléhají i na brankáře Cháberu, kterému Slavia nemohla v semifinále vstřelit 75 minut gól. „Jsme spokojení, pro jednu výhru jsme do Prahy jeli,“ říkal po druhém semifinále gólman.

Podle bookmakerů Tipsportu je Plzeň mírným favoritem, na její výhru vypsali kurs 2,2. Hostující Slavia má kurs 2,46. Pokud věříte v remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama