Hlavní obsah

Tipérův tip: Srbsko si s Rakouskem poradí!

Po včerejší analýze kvalifikačního zápasu světového šampionátu ve fotbale Srbsko – Rakousko přináším upřesňující informace a tip.

Foto: CO

Tipérův blog

Článek

Srbsko-Rakousko

06.06.2009 20:30, ORF 1

Trenérovi Srbska Ramomiru Antičovi se podařilo vybudovat tým, který se směle začíná měřit s evropskou špičkou, ze které se mimochodem pomalu ale jistě česká reprezentace vytrácí… Srbové mají celek složený ze skvělých individualit, které pracují pro tým a celek má i jistou dávku národní hrdosti, mimochodem jako všechny srbské týmy.

Rakousko je podprůměrným týmem. Po odvolání Karla Brücknera začal tvořit novou rakouskou reprezentaci Dietmar Constantini a rovněž jeho úloha nebude snadná. Rakousko aktuálně nemá k dispozici kvalitní fotbalisty a v Srbsku by „tahali za kratší konec provazu“ i v normální situaci. Včera jsem zmínil, že dnes nemůže v domácím celku nastoupit Nikola Žigič, nicméně jména jako Ivanovič, Vidič, Stankovič, Krasič, Jovanovič a Pantelič jsou jmény evropského formátu. Někteří ze srbských hráčů se mohou stát hitem letního přestupového období a Rakousko se podobnými jmény chlubit nemůže. Rakušanům by dnes měli chybět zranění Emanuel Pogatetz (Middlesbrough), Christian Fuchs (VfL Bochum), Arnautovič (Twente) a Leitgeb (Salzburk). A to vzhledem ke kádru Rakouska je citelné oslabení. Především defenzivní hra Rakouska tím dostává trhliny. A to ještě Rakušané tají informace, zda budou k dispozici Ekrem Dag (Besiktas), György Garics (Atalanta) a Sebastian Prödl (Werder Brémy)! I oni by dnes neměli nastoupit…

Trenér Srbska Radomir Antič má k dispozici na dvojzápas s Rakouskem a Faerskými ostrovy velmi kvalitní kádr:

Brankáři: Vladimir Stojkovič (Getafe), Vladimir Disljenkovič (Metalurg Doněck), Bojan Isailovič (Genclerbirligi). Obránci: Branislav Ivanovič (Chelsea), Nemanja Vidič (Manchester United), Ivica Dragutinovič (FC Sevilla), Neven Subotič (Borussia Dortmund), Aleksandar Lukovič (Udine), Aleksandar Kolarov (Lazio), Antonio Rukavina (TSV 1860 Mnichov), Ivan Obradovič (Partizan). Záložníci: Dejan Stankovič (Inter Milán), Zdravko Kuzmanovič (Fiorentina), Nenad Milijas (Red Star), Miralem Sulejmani (Ajax), Gojko Kacar (Hertha BSC), Miloš Krasič (CSKA Moskva), Bosko Jankovič (Janov), Milan Jovanovič (Standard Lutych). Útočníci: Nikola Žigič (Racing Santander), Danko Lazovič (PSV Eindhoven), Marko Pantelič (Hertha BSC), Dragan Mrdja (Vojvodina). Nikola Žigič však kvůli disciplinárnímu trestu nemůže proti Rakousku nastoupit.

Pravděpodobná sestava Srbska podle místních médií:

Stojkovič – Ivanovič, Vidič, Dragutinovič, Obradovič – Krasič, Milijas, Stankovič, Jovanovič – Pantelič, Lazovič.

Nominace Rakouska:

Brankáři: Michael Gspurning (AO Xanthi), Alexander Manninger (Juventus Turín), Helge Payer (SK Rapid Vídeň). Obránci: Ekrem Dag (Besiktas Istanbul), Aleksandar Dragovič (FK Austria Vídeň), György Garics (Atalanta Bergamo), Manuel Ortlechner (SK Austria Kärnten), Sebastian Prödl (SV Werder Brémy), Paul Scharner (Wigan Athletic), Franz Schiemer (FK Austria Vídeň), Martin Stranzl (Spartak Moskva), Andreas Ulmer (Red Bull Salzburg). Záložníci: Andreas Hölzl (SK Sturm Graz), Jakob Jantscher (SK Sturm Graz), Zlatko Junuzovič (SK Austria Kärnten), Veli Kavlak (SK Rapid Vídeň), Ümit Korkmaz (Eintracht Frankfurt), Stefan Lexa (SV Ried), Yasin Pehlivan (SK Rapid Vídeň). Útočníci: Erwin Hoffer (SK Rapid Wien), Marc Janko (Red Bull Salzburg), Stefan Maierhofer (SK Rapid Vídeň), Rubin Okotie (FK Austria Vídeň)

Tipérův tip: Z mého pohledu je větší než padesátiprocentní šance na výhru Srbska o více než jednu branku. Proto je nabízený kurs 2,05:1 dobrou nabídkou bookmakerů Tipsportu…

Reklama