Hlavní obsah

Tipérův tip: Tenis v Los Angeles!

V tipu na pondělí jsem zaměřil pozornost na tenisový turnaj v Los Angeles. Vzhledem k časovému posunu je relativně dost času na promyšlení sázky, neboť oba zápasy jsou na programu v pozdních večerních hodinách. Tiket jsem vsadil v neděli večer a bohužel do pondělního rána, kdy byl psán tento text, snížili bookmakeři Tipsportu oba vsazené kursy… Nicméně oběma vsazeným tenistům věřím, že své souboje na rychlém kurtu zvládnou.

Foto: CO

Tipérův blog

Článek

J.Levine-Reynolds (27.07.2009 22:20)

Souboj dvou Američanů by na tvrdém kurtu v LA měl vyznít pro o pět let mladšího Jesse Levina. Bobby Reynolds se jako 129. hráč ATP potýká s aktuálně neuvěřitelně špatnou bilancí. Prohrál devět zápasů v řadě a naposledy vyhrál utkání na okruhu ATP počátkem dubna proti Juanu Ignaciovi Chelovi (169.), který jako ortodoxní antukář na tvrdém kurtu v Miami nebyl pro Reynoldse překážkou. V této nepříznivé „šňůře“ Reynolds „dokázal“ padnout i proti Jose De Armasovi (269.) a se Sebastianem Rieschickem (484.). Oba zápasy byly odehrány na rychlých dvorcích. Od dubna Reynolds spadl v žebříčku ATP ze solidního 64. místa na aktuální 129. a je o 13. míst za Levinem.

Ten také nijak výrazně nezáří, ale přece jenom dokázal v posledním čtvrtroce nějaký zápas vyhrát. Ve Wimbledonu vyřadil v prvním kole i Marata Safina (24.) 3:1 na sety! V posledním turnaji v Indianopolis vyhrál oba zápasy v kvalifikaci a zvládl i úvodní kolo s Danaim Udomchokem (141.) 6:1 a 7:6. Ve druhém kole však nestačil na Marca Gicquela (82.) 2:6 a 2:6.

Oba hráči mají rychlé dvorce v oblibě a Reynold na nich odehrál podstatně více zápasů, nicméně jeho aktuální forma je ještě slabší než by ukazovalo současné 129. místo v žebříčku ATP… Vsazený kurs 1,50 byl velmi dobrý, v pondělí ráno je 1,43, což je stále hratelné.

Tipérův tip: výhra Levina

Kendrick-Spadea (28.07.2009 01:00)

I u druhého utkání rovněž dvou Američanů došlo přes noc k poklesu kursu na vsazeného Roberta Kendricka (69.), který změří síly s Vincentem Spadeou (134.). Tento zápas je soubojem dvou hráčů, kteří nějaký ten týden čekají na výhru. Kendrick naposledy uspěl na trávě v Nottinghamu. Pak vypadl v prvních kolech v Londýně s Felicianem Lopezem (30.) 6:7 a 6:7, v Eastbourne s Fabricem Santorem (41.) 3:6 a 2:6 a ve Wimbledonu s Andym Murraym (3.) 5:7, 7:6, 3:6 a 4:6.

Spadea od května, kdy přehrál na antuce v Sarasotě Ricarda Berankise (485.) prohrál v Carsonu na hardu s Ryderstedtem (361.), v Yuba City rovněž na hardu s Duclosem (278.). V Eastbourne se na trávě do turnaje nedostal přes kvalifikaci, kde jej vyřadil Tatsuma Ito (288.). Jediný světlý okamžik byl v prvním kole Wimbledonu, kdy přehrál antukáře Paula Capdevilla (83.) 3:0 na sety. V dalších třech turnajích na tvrdých kurtech opět vypadl v prvních kolech, ve Winnetce s Wolmaransem (556.), v New Portu s Brandsem (116.), od kterého dostal i „kanára“ a v Indianapolis s Dudi Selou (29.).

Ačkoliv Kendrick není také v bůhvíjaké formě, Vincent Spadea v poslední době prohrával i s hráči o několik stovek hůře postavenými v žebříčku. Navíc Robert Kendrick hrál s podstatně kvalitnějšími soupeři než Spadea. Ve vzájemném souboji byl měl být dnes úspěšnější Kendrick.

Tipérův tip: výhra Kendricka

Na sázkařův tiket se můžete podívat zde.

Reklama