Hlavní obsah

Uhrají Češi povinné tři body?

Česká reprezentace dnes zakončí letošní sezonu zápasem v San Marinu. Na půdě outsidera třetí kvalifikační skupiny se neočekává nic jiného než zisk tří bodů, v případě výhry o tři a více branek se navíc výběr trenéra Petra Rady posune na druhé místo tabulky.

Článek

Avšak každé vítězství bude pro českou reprezentaci pozitivním výsledkem. V tabulce totiž zajistí pouze dvoubodou ztrátu na vedoucí Slovensko, se kterým Radovi svěřenci ještě nehráli, a srovná krok s duem Slovinsko - Polsko. „Je jedno, zda vyhrajeme 1:0, nebo 6:0, to teď neřeším. Důležité je dostat se do kontaktu s čelem skupiny,“ říká jasně kapitán české reprezentace Tomáš Ujfaluši.

V zápase se San Marinem se ale jasné vítězství očekává vždycky. V minulé kvalifikaci se to Čechům podařilo, když ve dvou zápasech soupeři dohromady nastříleli deset branek. Koncentrace je však určitě velice důležitá, jelikož zápas začíná za stavu 0:0. „Současná kvalifikace ukázala i v jiných skupinách, že podcenit nelze nikoho. S hráči jsem o tom mluvil hned při pondělním srazu. Ztráta koncentrace by se nám nevyplatila,“ upozornil kouč českého výběru, který se musí jako už tradičně obejít bez Tomáše Rosického. Vrásky na čele mu přidělal i Petr Čech, jenž dnes stejně jako v posledním kvalifikačním zápase se Slovinskem rovněž chybí a do branky se opět postaví Daniel Zítka.

Poslední absencí se stal těsně před srazem reprezentace útočník Baníku Ostrava Václav Svěrkoš, kterého v mužstvu nahradil reprezentací dlouho opomíjený Roman Bednář z West Bromwich. „Doufám, že přichází moje reprezentační šance a já se jí chopím. Ale už jen to, že tady mohu být, je pro mě jedním z dalších krůčků v kariéře,“ řekl střelec čtyř letošních branek v Premier league.

Pro San Marino je každý takový zápas svátkem, i když si nikdo kolem tohoto týmu úspěchy moc nepřipouští. V sestavě malého státu vzdáleného přibližně 20 kilometrů od italského letoviska Rimini se dnes neobjeví fotbalový profesionál. Útočník Andy Selva je totiž mimo hru kvůli zranění a česká defenzíva by tak neměla mít nikterak velké starosti.

Češi vstoupí do zápasu v roli favorita - na jejich vítězství si u společnosti bwin vsadíte s nejnižším možným kursem 1.01. Věříte, že fotbalisté San Marina překvapí a získají v kvalifikaci první bod, pak si vsaďte na remízu - kurs je 12.00 rovných. Vidíte-li jejich šance ještě optimističtěji, pak využijte sázky na domácí s kursem 34.00.

Reklama