Hlavní obsah

Zastaví se rozjetý německý expres proti Švédkám?

Házenkářské ME žen má dnes na programu tři utkání čtvrtfinálových skupin. V podvečer se v makedonském Skopje postaví proti sobě Německo se Švédskem. Švédky, které jsou doposud remízové královny celého turnaje, si ze základních skupin přinesly dva nerozhodné výsledky, s Ruskem a Běloruskem. Němky doposud vyhrály všechny tři střetnutí, tudíž mají při startu druhé fáze šampionátu na svém kontě plný bodový zisk. V případě, že uspějí i dnes, budou již jednou nohou v semifinále.

Článek

Německý kouč Armin Emrich brzdí přehnaný optimismus, který vyvolávají média v zemi našich západních sousedů. Trápí jej nejistý start Nadine Krauseové, nejlepší světové hráčky za rok 2006. Ač nehrála pro zranění proti Chorvatkám, je s 15trefami druhou nejlepší střelkyní svého celku. Lépe je na tom již pouze Grit Juracková, hráčka dánského Viborgu. Ta má na svém kontě o jeden zásah více.

Švédkám zajistila důležitý bod proti Rusku gólem 11 vteřin před koncem Linea Torstensonová. V útoku se nejvíce prosazuje Johanna Ahlmová, když celkem 15 krát překonala brankářky soupeřek. V brance exceluje Madeleine Grundström, nastupující za dánský FCK Handbold, průběžně druhá ve statistikách úspěšnosti zásahů na svém postu. Vedoucí Rakušanka Natascha Schilková ovšem čelila pouhým pěti střelám, tudíž její úspěšnost je zcela zavádějící.

Švédský trenér Ulf Schefvert je s účinkováním svých hráček zatím spokojen. Pochvaluje si zejména obrannou hru, vždyť jeho svěřenkyně inkasovali ve třech duelech jen 50 branek. Věří, že zkušenosti, které seveřanky získaly při posledním ME v roce 2006, jehož bylo Švédsko pořadatelem, se zúročí, a v těžkých čtvrtfinálových střetnutích bude celek Tří korunek úspěšný.

Dokáží Švédky díky své výborné defenzívě sebrat první body doposud 100% Němkám? Bwin vypsal na výhru Německa kurs 1.60, na triumf Švédska kurs 2.75, nerozhodný výsledek je nabízen v kursu 9.00.

Reklama