Hlavní obsah

Oblékněte se na kolo stejně jako ti nejlepší bikeři!

Foto: Silvini.cz

I do terénu si můžete obléknout stylové a funkční dresy

Jestli jsou Češi v něčem dobří, pak jsou to extrémní sporty. Disciplíny, kde si závodníci sáhnou na dno. Patří sem i endurové cyklistické závody, jejichž trať vede v terénu a jezdci se musí popasovat s četnými přírodními překážkami. Oblibu endurových tratí dokazují i tisíce amatérských cyklistů, kteří vyrážejí každý víkend na svých horských kolech na stezky mimo město.

Článek
Fotogalerie

V této souvislosti je potěšitelné, že i u nás máme tratě, na nichž se dají pořádat mezinárodní klání. Nové Město na Moravě hostí o víkendu 13.–15. května závod UCI Světového poháru MTB NMNM. Na něm se představí i české špičky v tomto sportu.

Blinduro

Velmi známým jménem v endurové cyklistice je bezesporu Michal Prokop, jeden z nejlepších českých jezdců, trojnásobný mistr světa, reprezentant v BMX a MTB (fourcross), olympionik a také organizátor mnoha závodů, včetně již legendárního Blindura. Pro ty, kdo slyší název Blinduro poprvé, tak je to co do počtu závodníků největší enduro akce u nás. Přidanou hodnotou je, že jde o dvoudenní závod, kdy dopředu nevíte, co vás čeká a jak vypadají populární RZ, tedy rychlostní zkoušky.

Foto: Silvini.cz

Nejen do terénu si můžete obléknout stylové a funkční dresy

Michal Prokop je zároveň enduro ambasador značky SILVINI. Česká značka je zaměřená na sportovní technické oblečení s důrazem na cyklistiku. Veškerý vývoj a design produktů probíhá v České republice. Na vývoji nové enduro kolekce její tvůrci spolupracovali právě s Michalem Prokopem. Jeho vklad spočíval v tom, že celá kolekce je správně uzpůsobena k podávání maximálních výkonů každého bikera.

Nepřehlédnutelné a hlavně funkční

U kolekce na letošní rok klade společnost SILVINI důraz na kombinaci stylu, pohodlí a funkčnosti oblečení. Proto byly na výrobu využity i recyklované materiály, které jsou velmi příjemné, snadno odvádějí pot a rychle schnou. Prioritou celé kolekce je, že oblečení nesmí bikera omezovat v pohybu, proto je vyrobeno z pružných materiálů a propracovaných střihů. Stylový design zase zaručí, že na trailech nikdo žádného jezdce nepřehlédne.

Michal Prokop je enduro ambasador značky SILVINIVideo: Silvini.cz

Ambasador a spolutvůrce kolekce Michal Prokop popisuje výsledek: „Na dresu Cortino mě baví hlavně design a střih. Je pohodlný, neškrtí u krku a nebrání mi při žádném pohybu. Když potřebuji vyhrnout rukávy, tak drží po celé délce trailu. To, že dobře vypadá, rychle schne a nesmrdí po každé vyjížďce, je skvělý bonus navíc!“

Michale, poraďte, co u cyklistů funguje nejlépe proti prochladnutí?

Prochladnutí vzniká poklesem teploty jádra těla. Když cyklista zvolí špatné oblečení, z propoceného oblečení se stává tepelný most, který způsobí rychlý únik tepla a následně odejde i energie. Proto se vždy vyplatí investovat do oblečení z funkčních a kvalitních materiálů. Doba bavlněných triček coby základní vrstvy je dávno pryč.

Jaký druh materiálu je nejlepší pro nejexponovanější část těla – sedací svalstvo?

Výběr správné vložky a cyklistických kalhot je velmi důležité. Pro mě osobně je důležitá elasticita materiálu, protože při každém šlápnutí se vložka natáhne a pohybuje se. Proto používám cyklokalhoty Silvini Gavia, kde je použita vložka od italské firmy Elastic Inerface. Kdyby byla vložka pevná, tak by při každém šlápnutí docházelo ke tření mezi hýžděmi. Takovou vyjížďku byste si nejspíš moc neužili. Cyklokalhoty Gavia sedí perfektně i díky materiálu (polyester + elastan) a perfektnímu střihu.

Co si nikdy nezapomenete dát do kapes u dresu?

To záleží, na jak dlouhou vyjížďku vyrážím, ale většinou mám v kapsách telefon, tyčinku nebo gel od Nutrendu a kreditní kartu.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Sport.cz