Hlavní obsah

Tým Cofidis má na Tour de France trhače asfaltu i vrchaře

Foto: Cofidis.cz

Cofidis tým má na Tour de France trhače asfaltu i vrchaře

Nové vzrušení z Tour de France 2022 začalo záhy poté, co skončilo to loňské. I letos budeme sledovat souboj jednotlivců a týmů na stále náročnějších tratích. Do kalendáře si červeně označte pátek 1. července, kdy slavný závod startuje. Kdo bude vaším favoritem?

Článek

Tour de France 2022 vyrazí z dánského hlavního města Kodaň a velkého finále se dočká v neděli 24. července. Letošní ročník se vrátí na své obvyklé místo v cyklistickém kalendáři, protože loňská Tour se kvůli olympijskému střetu musela konat o něco dříve. Tour de France Femmes 2022 začne ve stejný den, kdy skončí závod mužů.

Dobré výsledky cyklistů jsou v jednotlivých etapách na vrcholových cyklistických závodech bez týmové spolupráce takřka nemožné. V letošním ročníku je velké očekávání v týmu Cofidis. Tento tým funguje už pětadvacet let a celou dobu od svého založení je přítomen i na Tour de France. Až do roku 2020 šlo výhradně o mužský cyklistický tým, ale za poslední dva roky se na své soupisce může pochlubit i ženským a paracyklistickým týmem.

Cofidis, tradiční tým na Tour de FranceVideo: Cofidis.cz

Své jezdce tým Cofidis posílá na všechny významné cyklistické podniky v Evropě včetně slavných Gira d’Italia a Vuelty. Mezi jedenatřiceti muži osmi národností najdete skvělé jezdce, které má tým rozdělené podle schopností a dosavadních výsledků. Mezi jezdci najdeme grimpeura (vrchaře), sprintera nebo punchera – což je jezdec, který dokáže na povel doslova utrhnout asfalt ze silnice. Česky bychom punchera nazvali asi jako bombera neboli bombarďáka.

Foto: Cofidis.cz

Cofidis tým má na Tour de France trhače asfaltu i vrchaře

Za lídry týmu Cofidis jsou považováni Guillaume Martin a Jesús Herrada, kterým zdatně sekundují dva týmoví nováčci Bryan Coquard a Jon Izagirre. Když zalistujete mezi jednotlivými jmény závodníků týmu Cofidis, uvidíte, že vedení týmu má skutečně z čeho vybírat. Na jednotlivé evropské závody proto staví závodní týmy podle profilu tratě, podle schopností jednotlivých jezdců a také podle vlastních priorit a důležitosti cyklistických podniků. Je jasné, že pro nejdůležitější závody sezony sáhne vedení týmu po těch nejlepších z nejlepších. Je proto logické, že i na letošní Tour de France budou závodníci týmu Cofidis mezi těmi, kdo určují pořadí.

Své jezdce Cofidis tým posílá na všechny významné cyklistické podniky v Evropě včetně slavných Gira d’Italia a VueltyVideo: Cofidis.cz

Cofidis od založení vlastní cyklistické stáje v roce 1996 vychází z filozofie společnosti specializující se už čtyřicet let na širokou škálu úvěrových řešení. Cyklistika totiž prezentuje hodnoty, jako je odvaha, překonávání sebe sama nebo týmový duch. To jsou hodnoty, které vyznává i společnost Cofidis. Společnost působí v devíti zemích Evropy (Portugalsko, Francie, Itálie, Španělsko, Belgie, Polsko, Česko, Slovensko, Maďarsko) a všechny evropské subjekty hrdě sponzorují závody nebo akce související právě s cyklistikou. Například Cofidis Spain je oficiálním sponzorem Vuelty, Cofidis Italy sponzoruje Giro a Cofidis Belgium se účastní Belgian Classics.

Společnost Cofidis působí v České republice od roku 2004 a svým klientům poskytuje klasické úvěry až do výše jednoho milionu korun, flexibilní půjčku (revolving), konsolidaci úvěrů do jednoho za výhodných podmínek, půjčky na auta v bazarech nebo také možnost nákupu na internetu nebo v kamenných obchodech u partnerských prodejců s možností financování zboží právě přes Cofidis.

Foto: Cofidis.cz

Cofidis tým má na Tour de France trhače asfaltu i vrchaře

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Sport.cz