Hlavní obsah

Zažijte luxus wellness center aneb Vířivka jako dostupný relax pro každého

Foto: shutterstock.com

Popularita vířivek spolu s narůstajícími požadavky na zdravější životní styl neustále roste

Možná slýcháte, že byste měli zpomalit, zbavit se stresu, naučit se více užívat přítomnosti a pečovat o své zdraví. Pravidelná regenerace a detoxikace organismu totiž napomáhá posilovat imunitu i vitalitu. Přesně takové účinky, které jsou navíc spojené s relaxací a aktivním odpočinkem, nabízejí wellness aktivity v čele s časem stráveným ve vířivce.

Článek

Vůbec první vířivá vana spatřila světlo světa v roce 1968 v USA. Inspirací byly jednoduché hydromasážní vany v nemocnicích a lázních. Během třeskutého vývoje došlo ke zdokonalení materiálů, technologií, výkonu i designu. Není proto divu, že popularita vířivek spolu s narůstajícími požadavky na zdravější životní styl neustále roste.

Zdravotní přínosy vířivky

Moderní vířivky představují komplexní terapii pro duševní i fyzickou pohodu každého z nás. Mezi hlavní benefity vířivých van patří:

  • Relaxace, snížení stresu a úzkosti
  • Napomáhají k uvolnění a flexibilitě svalů celého těla
  • Klouby zaplesají. Teplá voda spolu s masážními tryskami napomáhají od ztuhlosti a otoků kloubů
  • Cíleně působí na problematické oblasti a zmírňují bolest například zad, pomáhají při svalových křečích či artritidě
  • Proudění vody podporuje stimulaci krevního oběhu
  • Napomáhají zlepšit kvalitu spánku
  • Komplexní posílení imunity
  • Napomáhají při restartu metabolismu a částečně zabraňují nadměrnému ukládání podkožního tuku. To může pozitivně působit nejen na redukci hmotnosti, ale také na celulitidu a celkovou pružnost pokožky
  • Sociální přínosy. Vířivky jsou skvělým místem pro relax a pohodu s rodinou, přáteli či partnerem
Foto: virivkylevne.cz

Moderní vířivky představují komplexní terapii pro duševní i fyzickou pohodu každého z nás. Jsou skvělým místem pro relax třeba s rodinou

Vlastní lázně se všemi benefity? Samozřejmě!

S vířivkou to v dnešní době není problém. Dávno už totiž neplatí, že by vířivka byla luxusní a nedostupná záležitost. Pro instalaci vířivky navíc stačí pouze přívod vody (napouštění hadicí vrchem přes okraj vířivky) a elektřiny 220 V či 380 V.

Při výběru je důležité především zvážit, kde bude vířivka umístěna a jak velkou zvolíte. Můžete se rozhodnout pro umístění jak dovnitř, tak i ven, a to s možností zapuštění do země či zvolit nadzemní variantu. Velmi důležitou roli při výběru vířivky hraje také očekávání, s čímž jde ruku v ruce výběr trysek. „Existuje totiž řada možností, jak instalovat jednotlivé trysky. Mohou být rozmístěny tak, že se zaměřují jen na různé partie těla, nebo poskytují maximální hydromasáž od nohou až po krk,“ komentují specialisté z rodinné firmy vířivkylevně.cz, která se prodejem ověřených značek vířivek zabývá více než 14 let.

V porovnání s některými vířivkami z „velkých řetězců se smíšeným zbožím“ naše vířivky excelují jak materiálem (americký akryl Aristech®), tak způsobem provedení. Máme totiž zvlášť zabudované filtrační a masážní čerpadlo, případně více masážních čerpadel (nikoli pouze jedno dvourychlostní, které slouží pro filtraci i masáž, což má za následek slabý výkon a snížený účinek masáže).
vířivkylevně.cz
Foto: virivkylevne.cz

Vířivky nabízejí uvolňující hydromasáž v lázni nejčastěji kolem 40 °C, a to celoročně

Bez ohledu na věk, pohlaví či příležitost

Vířivky nabízejí uvolňující hydromasáž v lázni nejčastěji kolem 40 °C, a to celoročně v soukromí zahrady, terasy, interiéru domu, posilovny či prostorné koupelny. Toužíte po romantických večerech při západu slunce, možnosti zregenerovat unavené svaly po náročném sportovním výkonu nebo jen chcete užívat společných chvil se svými nejbližšími? Při výběru vířivky jsou možnosti téměř neomezené, k dispozici jsou:

  • Vířivky pro odpočinek, uvolnění či jako součást rehabilitace u starších osob či lidí například po zranění
  • Vířivky vhodné do menších prostor
  • Vířivky pro aktivní rodiny (až tři čerpadla, dvě lehátka, větší rozměry)
  • Vířivky pro romantické chvíle s podsvícením, vodopádem či odkladovým místem na skleničky
  • Vířivky pro party s větším počtem míst k sezení
  • Vířivky pro vysokohorské oblasti s efektivnější izolací IQspa®
  • Vířivky pro wellness či komerční způsob využití pro více osob

Vířivky nejen pro sportovce

Do popředí pozornosti sportovců či sportovních nadšenců se dostávají vířivky pro sportovce, které nabízejí více čerpadel a trysek například na lýtka či chodidla, stejně jako swim spa. Ty kombinují možnost plavání v bazénu s relaxací ve vířivce v jediné kompaktní vaně. Díky swim spa s protiproudem proměníte vířivku díky nestandardně silnému a programovatelnému protiproudu s různými režimy doslova v nekonečný bazén.

Foto: virivkylevne.cz

Při výběru vířivky jsou možnosti téměř neomezené

Tip: Potřebujete poradit s výběrem vysněné vířivky nebo načerpat inspiraci na vlastní kůži? Využijte možnosti navštívit jeden z největších showroomů v Česku na ploše až 800 m2.

Občas každý potřebujeme zrelaxovat. Co podle vás funguje?
Jakákoli wellness aktivita, jako je relax ve vířivce či sauně
25 %
Mám rád/a své soukromí a flexibilitu. Proto vlastní vířivku považuji za skvělý způsob odpočinku, a to i ze zdravotního hlediska
67,4 %
Ještě jsem na skutečně efektivní řešení nepřišel/nepřišla
7,6 %
Celkem hlasovalo 184 čtenářů.
Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Sport.cz