Hlavní obsah

Schwartzman - Fritz 7:6, 6:3Argentinec získal v Los Cabos první titul na betonu

Aktualizováno

Diego Schwartzman vyhrál tenisový turnaj v Los Cabos v Mexiku a získal třetí titul na okruhu ATP. Ve finále šestadvacetiletý Argentinec porazil Američana Taylora Fritze 7:6, 6:3 a po dvou antukových trofejích slaví první na tvrdém povrchu. Americká tenistka Jessica Pegulaová ve finále turnaje ve Washingtonu porazila 6:2, 6:2 Camilu Giorgiovou z Itálie a získala první titul v kariéře.

Foto: Profimedia.cz

Argentinský tenista Diego Schwartzman.

Článek

Schwartzman v prvním setu odvrátil Fritzovi tři setboly za stavu 6:5 a tie-break následně ovládl 8:6. Ve druhé sadě prolomil dvakrát servis o pět let mladšího soupeře, jenž se v novém světovém žebříčku posune na kariérní maximum 25. místo. Vítězný Argentinec bude před Fritzem o dvě příčky.

Úchvatné drama vyhrál australský bouřlivák

V Mexiku byl program o den předsunutý, na amerických turnajích se hrála teprve semifinálová střetnutí a lahůdku v podobě duelu dvou mladých hvězd nabídl washingtonský turnaj. Po dramatu se nakonec radoval zkušenější Australan Nick Kyrgios, který svého řeckého protivníka Stefanose Tsitsipase, který se v novém vydání žebříčku objeví na pátém místě, zdolal 6:4, 3:6, 7:6.

Sestřih utkání Kyrgios - TsitsipasVideo: sntv

Finálovým sokem australského "zlobivého dítěte" bude dle očekávání Rus Daniil Medveděv, který nedal žádnou šanci německému překvapení turnaje Peterovi Gojowczykovi a zdolal ho po setech 6:2, 6:2.

Do finálových soubojů jde kráska i sebevědomá Běloruska

Americká tenistka Jessica Pegulaová, která v prvním kole vyřadila turnajovou šestku Kateřinu Siniakovou, ve Washingtonu získala první titul v kariéře. Ve finále si poradila dvakrát 6:2 s rovněž nenasazenou hráčkou Camilou Giorgiovou z Itálie.

Pegulaová šla od začátku jasně za vítězstvím a v obou setech se ujala vedení 2:0. Pětadvacetiletá Američanka, která si zahrála ve finále podruhé, náskok bez potíží udržela a stala se teprve druhou domácí vítězkou turnaje ve Washingtonu. Navázala na triumf Sloane Stephensové z roku 2015.

Po nevýrazných výkonech v prozatimní části sezony se konečně začíná dařit běloruské kometě loňského roku Aryně Sabalenkové, která si dvousetovou výhrou nad Donnou Vekičovou zajistila své druhé letošní finále. V San Jose svede souboj o titul s čínskou hráčkou Saisai Zhengovou, jenž zdolala taktéž 2:0 Řekyni Sakkariovou.

Česká veteránka je ve finále deblu

Tenistka Květa Peschkeová s Američankou českého původu Nicole Melicharovou mohou získat v San Jose čtvrtý společný titul ve čtyřhře. Finále si zahrají posedmé, čtyřiačtyřicetiletá Češka má deblových trofejí zatím 32, o osmnáct let mladší Melicharová čtyři.

V San Jose jsou Peschkeová s brněnskou rodačkou nasazené jedničky a v semifinále zdolaly 6:4, 4:6, 10:3 dvojici Čeng Saj-saj z Číny, Liang En-šuo z Tchaj-wanu. Dnes je čeká další asijský pár Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová z Japonska.

Peschkeová s Melicharovou letos na okruhu WTA vyhrály turnaj v Brisbane, v loňské sezoně pak v Praze a Tchien-ťinu. O singlovou trofej budou v San Jose usilovat nasazená dvojka Aryna Sabalenková z Běloruska a překvapivě Čeng Saj-saj.

Liberecký challenger vyhrál srbský tenista Milojevič

Srbský tenista Nikola Milojevič vyhrál sedmý ročník challengeru ATP Svijany Open v Liberci. Čtyřiadvacetiletý hráč, jemuž ve světovém žebříčku patří 180. místo, zdolal ve finále o jedenáct let staršího Brazilce Rogéria Dutru Silvu 6:3, 3:6, 7:5 za dvě hodiny a 14 minut. V semifinále Milojevič vyřadil českého kvalifikanta Pavla Nejedlého, ve čtvrtfinále si poradil s třetím nasazeným Jiřím Veselým.

Vítězný Srb, který byl v roce 2013 světovou juniorskou jedničkou, uplatnil nátlakový tenis a ve 12. hře třetí sady prolomil podání běhavého protivníka. "Bylo to moje první vítězství na antukovém challengeru. Dosud jsem hrál více na tvrdých površích," řekl Milojevič. Za vítězství získal 80 bodů do žebříčku ATP a prémii 6190 eur.

Finále čtyřhry v sobotu ovládli Jonáš Forejtek s Michaelem Vrbenským.

Turnaj mužů v Los Cabos v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 858 565 dolarů):
Dvouhra - finále:
Schwartzman (3-Arg.) - Fritz (5-USA) 7:6 (8:6), 6:3
Čtyřhra - finále:
Arneodo, Nys (Mon.) - Inglot, Krajicek (1-Brit./USA) 7:5, 5:7, 16:14
Turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 2 046 340 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kyrgios (Austr.) - Tsitsipas (1-Řec.) 6:4, 3:6, 7:6 (9:7)
Medveděv (3-Rus.) - Gojowczyk (Něm.) 6:2, 6:2
Čtyřhra - finále
Klaasen, Venus (3-JAR/N. Zél.) - Rojer, Tecau (Niz./Rum.) 3:6, 6:3, 10:2
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále
Pegulaová (USA) - Kalinská (Rus.) 6:3, 3:6, 6:1
Giorgiová (It.) - McNallyová (USA) 7:6 (7:5), 6:2
Dvouhra - finále
Pegulaová (USA) - Giorgiová (It.) 6:2, 6:2
Turnaj žen v San Jose (tvrdý povrch, dotace 876 183 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Sabalenková (2-Běl.) - Vekičová (5-Chorv.) 6:4, 6:3
Čeng Saj-saj (Čína) - Sakkariová (7-Řec.) 7:6 (7:5), 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Melicharová (1-ČR/USA) - Čeng Saj-saj, Liang En-šuo (Čína/Tchaj-wan) 6:4, 4:6, 10:3

Reklama

Související témata: