Hlavní obsah

Au! Kazašská tenistka při podání rukou málem Strýcové polámala prsty

Prohrála, a ještě málem odešla z kurtu s polámanými prsty. Tenistka Barbora Strýcová se v prvním kole Australian Open nestačila divit chování své soupeřky Julie Putincevové. Čtyřiadvacetiletá Kazaška porazila Češku ve dvou setech 6:4 a 7:6, u sítě pak při podání rukou způsobila Strýcové bolest.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Strýcová - PutincevováVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Tím, že nedokáže udržet emoce na uzdě, je už Julia Putincevová známá. Tentokrát se o jejím nehezkém chování přesvědčila Barbora Strýcová. Ta se s kazašskou tenistkou střetla na Australian Open v prvním kole. Strýcová ani v jednom ze setů nedokázala udržet náskok brejku a soupeřce se podařilo srovnat a následně zvítězit poměrem 6:4 a 7:6.

Z vítězství a postupu do druhého kola se Putincevová pak radovala velkým jekotem a při podání rukou u sítě Strýcové připravila nemilé překvapení, když jí velmi bolestivě zmáčkla prsty. Dvaatřicetiletá Češka se nestačila chování své soupeřky divit. „Au. Mé kosti,“ citoval slova Strýcové web tennisnet.com.

„Stiskla jsi mi příliš ruku. Z jakého důvodu jsi to udělala? ptala se Strýcová. „Stiskla jsem ji normálně,“ odvětila Putincevová, která byla za své nesportovní chování již mnohokrát kritizována. Před pár lety na turnaji v Charlestonu neunesla prohru, u sítě soupeřku při podávání rukou jen ledabyle plácla, a navíc ještě odvrátila hlavu na druhou stranu, aby se na ni nemusela podívat. Často se také raduje, když její rivalka udělá během zápasu nějakou chybu.

Ve druhém kole na Putincevovou čeká Švýcarka Belinda Bencicová, která si v úvodním utkání poradila s Češkou Kateřinou Siniakovou. Barbora Strýcová se ještě představí ve čtyřhře, kde bude o postup do druhého kola bojovat po boku Markéty Vondroušové. Jejich soupeřkami budou Gabriela Dabrowská a I-fan Sü.

Reklama

Související témata: