Hlavní obsah

Chyb bylo moc. Suverénní běloruskou ranařku Krejčíková nevystrašila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záběr do hlediště na spolupracovníka Barbory Krejčíkové Pavla Motla byl celkem výmluvný. Po sedmém gamu první sady šlo z jeho výrazu odečíst: Škoda, teď už to proti Aryně Sabalenkové bude těžké. Česká tenistka ve čtvrtfinále Australian Open nakonec podlehla obhájkyni titulu a světové dvojce jednoznačně 2:6, 3:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Krejčíková - SabalenkováVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Jestli před večerním utkáním v Rod Laver Areně působila Sabalenková trochu nervózně, pak v zápase to na sobě vůbec nedala znát. Zůstala pevná, sebevědomá. Tři ze čtyř předchozích utkání Krejčíková na turnaji po prohrané první sadě otáčela, ale tady se nebylo čeho chytit. Slabiny se v úterním výkonu běloruské ranařky hledaly těžko.

„Hrála jsem opravdu skvělý tenis. Jen doufám, že takhle budu hrát dál,“ pochválila se pětadvacetiletá tenistka. „Za všechno může atmosféra. Mám tady tu nejlepší podporu,“ získávala si body u publika.“

Sabalenková v předchozích sedmi grandslamových čtvrtfinále ještě nikdy neprohrála. A osmou zkoušku zvládla také na podtrženou jedničku. „V posledním roce a před sezonou jsem na sobě hodně pracovala. Všechno je to o tvrdé práci, musíte dát do tréninku všechno, abyste byli připraveni na zápas,“ tvrdila vítězka, která svou bilanci proti Krejčíkové upravila na 6:1.

Naposledy proti Sabalenkové vyhrála česká trojka set loni v Indian Wells, následovaly tři prakticky totožné porážky: v Miami, ve Stuttgartu a nyní v Melbourne, při kterých Krejčíková vyhrála po pěti gamech. Úřadující šampionku chvílemi více než soupeřka rozptylovaly kobylky na kurtu a ptáci kroužící nad hlavami hráček.

Čtvrtý postup mezi nejlepších osm tenistek na grandslamu je ale pro českou vítězku French Open 2021 v aktuálním rozpoložení výborný výsledek. Krejčíková se díky němu ve virtuálním žebříčku vrátila do Top 10 a může se odpíchnout do další části sezony, kdy určitě bude dál pracovat na odstranění chyb. Těch nevynucených proti Sabalenkové předvedla 24. A vítězných úderů měla jen 6.

Zítra (kolem 5.00 SEČ) se Krejčíková po boku Němky Laury Siegemundové představí ještě v pikantním čtvrtfinále deblu, kde nastoupí proti své bývalé spoluhráčce Kateřině Siniakové a Australance Storm Hunterové.

Ženskou dvouhru, která se v předchozích dnech stala pohřebištěm favoritek, čeká ve čtvrtek předčasné finále. O postup do něj se v repríze titulového souboje z US Open utkají Sabalenková s Američankou Coco Gauffovou. Favoritka je jasná. Běloruska za pět zápasů ztratila jen 16 gamů.

Reklama