Hlavní obsah

Děláš si srandu? To jako fakt? nechápal Australan. Nové pravidlo zaskočilo i Djokoviče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stěžoval si na chování vlastních fanoušků, ale u umpirového sudího australský tenista Jordan Thompson narazil. Rozhodčí ho upozornil, že příznivci na tribunách se chovají zcela v souladu s novým pravidlem, které však většinu hráčů včetně fenomenálního Novaka Djokoviče v praxi nemile zaskočilo.

Foto: Issei Kato, Reuters

Australan Jordan Thompson během utkání s  Aleksandarem Vukicem

Článek

Thomson se v úvodním duelu Australian Open s krajanem Aleksandarem Vukicem připravoval za stavu 3:1 ve druhé sadě na servis, ale rozčílili ho lidé, kteří se v tu chvíli hrnuli na kurt číslo 3.

Ti však jen využili možnosti, kterou skýtá nové pravidlo umožňující fanouškům pohyb mezi kurty i v přestávce mezi gamy, ne jen při výměně stran hráčů, jako tomu bylo dosud. Přestávky mezi hrami bez výměn stran jsou pochopitelně mnohem kratší, a tudíž se dá očekávat, že ne všichni fanoušci se stihnou při využití nové možnosti pohybu včas usadit.

„To si ze mě děláš srandu? To jako fakt?“ nechápal Thompson informaci o novém pravidlu od sudího. „To není moc chytré,“ dodal hráč, jenž nakonec postoupil až po setech 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:4.

Podobně zaskočila novinka i světovou jedničku Novaka Djokoviče. „O tomhle novém pravidlu jsem vůbec nevěděl,“ divil se Srb.

„Podívejte, já chápu, že motivace toho je, aby se divákům vylepšil zážitek, to je jasné. A my hrajeme pro fanoušky. A chceme, aby si z kurtů odnesli vzrušující zážitky,“ snažil se o diplomatický přístup 24násobný grandslamový šampion.

„Musím ale říct, že je to těžké. Rozumím tomu a do určité míry to podporuji, ale zároveň celou svoji kariéru jsem už zvyklý na nějakou atmosféru. Když se to teď změní, je v tom trochu zmatek a vyrušuje vás to. Nejsem si jistý, že je to dobré pravidlo, ale chápu, že z pohledu fanouška je to lepší, protože nechtějí čekat,“ dodal.

Reklama