Hlavní obsah

Djokovič figuruje v srbské nominaci na lednový ATP Cup v Sydney

První hráč světového žebříčku Novak Djokovič figuruje v srbské nominaci na ATP Cup, který se bude hrát v lednu na úvod tenisové sezony v Sydney. Podle dnešního rozlosování týmové soutěže by měl vést Srbsko ve skupině A proti Norsku, Chile a Španělsku, jeho start na následujícím Australian Open je ale stále nejistý vzhledem k tomu, že dosud oficiálně nepotvrdil, zda je očkovaný proti koronaviru.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Srb Novak Djokovič během utkání Davis Cupu s Rakouskem

Článek

Aby mohl Djokovič hrát v Sydney, metropoli Nového Jižního Walesu, potřebuje od místní vlády získat výjimku a po příjezdu absolvovat dvoutýdenní karanténu. Zástupci sousedního státu Victoria, v němž leží Melbourne, dali už ale dříve jasně najevo, že pro Australian Open žádné výjimky nebudou a všichni účastníci musí být očkovaní.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič, jenž ovládl poslední tři ročníky Australian Open, by rád v Melbourne rozšířil rekordní bilanci devíti titulů, čímž by se zároveň osamostatnil v čele historické tabulky s celkem 21 grandslamovými trofejemi. Dosud se o prvenství dělí s Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem.

Pořadatelé ATP Cupu, pro který neplatí stejná koronavirová opatření jako pro úvodní grandslam sezony, oznámili, že se od 1. do 9. ledna soutěže zúčastní 18 hráčů z první dvacítky žebříčku. Obhájce titulu z Ruska povede stejně jako minulý týden při triumfu v Davisově poháru světová dvojka Daniil Medveděv.

Rozlosování skupin:
Skupina A:
Srbsko
Norsko
Chile
Španělsko
Skupina B:
Rusko
Austrálie
Itálie
Rakousko
Skupina C:
Německo
Kanada
Británie
USA
Skupina D:
Řecko
Polsko
Argentina
Gruzie

Reklama