Hlavní obsah

Krejčíková, Siniaková - Aojamaová, Šibaharaová 6:4, 6:3Fantazie! Krejčíková se Siniakovou ovládly finále čtyřhry na Australian Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Paráda. České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková obhájily titul ve čtyřhrě na grandslamovém Australian Open. Nasazené jedničky vyhrály nad japonským párem Šúko Aojamaová, Ena Šibaharaová 6:4, 6:3. Krejčíková se Siniakovou vyhrály na "turnajích velké čtyřky" 24. zápas po sobě a slaví společný sedmý grandslamový titul. "Byly to úžasné dva týdny. Jsme šťastné, hrálo se ve skvělé atmosféře," zářila po finále Siniaková. "Je nám ctí hrát v tak skvělé atmosféře, je to pro nás pocta, bylo to úžasné," dodala Krejčíková.

Foto: Jaimi Joy, Reuters

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková s trofejí pro vítězky čtyřhry na Australian Open.

Článek
Fotogalerie

Češky měly nejlepší možný start do utkání, když vzaly Japonce Šibaharové servis. Vzápětí se jim povedlo brejk potvrdit a udaly jasně směr, jakým se mělo finále čtyřhry vyvíjet. Ústřední postavou na dvorci v té době byla Kateřina Siniaková, která skvěle četla hru a na síti získávala klíčové body, díky nimž český pár držel náskok.

V deváté hře dělily Češky za stavu 5:3 od zisku setu dva fiftýny, desátý nasazený pár sice kritickou chvíli ustál, ale oddechnout si mohl jen na chvíli. Následující servis už totiž znamenal v první sadě konečnou, nasazené jedničky ji získaly poměrem 6:4.

Úvod druhé sady kopíroval situaci z úvodního dějství, jelikož Češky opět získaly servis soupeřek. Zápletka však přišla ve čtvrté hře, kdy nasazené jedničky poprvé v utkání ztratily podání a jelikož soupeřky bodovaly i v následující hře, byly Krejčíková se Siniakovou v dosud nepoznané situaci, kdy ve finále prohrávaly.

"Jsem ráda, že s Katkou pořád hrajeme, a moc jí za vše děkuji. Máme za sebou dlouhou cestu a stále se snažíme zlepšovat a posouvat. Těším se na další společné zážitky," řekla na kurtu Krejčíková. "Blahopřeji také soupeřkám. Hrály opravdu dobře a vím, že nás chtěly porazit. Cítím z nich skvělou energii a líbí se mi, jak se prezentují," doplnila.

Nasazené jedničky ale obrat v utkání nepřipustily. Byly jisté na vlastním servisu a v sedmé hře navíc získaly brejk, který potvrdila Siniaková při vlastním podání. Rozjeté Češky následně prolomily i servis Šibaharové a bylo hotovo. Češky potvrdily pozici nejlepší grandslamové dvojice současnosti.

Vedle triumfu v Melbourne zvítězily Krejčíková se Siniakovou vloni také ve Wimbledonu a na US Open. Neuspěly pouze na Roland Garros, kde se musely kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na koronavirus odhlásit. Ve finále čtyřhry na Australian Open byly potřetí za sebou a podruhé jej ovládly.

Reklama